Šola HACCP - Preverjanje učinkovitosti sistema HACCP v realnem času
Datum:
16.02.2021 09:00 - 24.02.2021 16:00
Kraj:
Kontakt:
HACCP ola 2020- februarski termin
ŠOLA HACCP - PREVERJANJE UČINKOVITOSTI SISTEMA HACCP V REALNEM ČASU
16. - 17. februar 2021 na GZS,
23. - 24. februar 2021 na daljavo
|
Namenjena strokovnjakom s področja zagotavljanja varnosti živil v živilskih podjetjih.
|
|
|
Šola HACCP je prva takšna šola, ki udeležence uči pravilne identifikacije dejavnikov tveganja po področjih in ocene rizika njihovega pojavljanja ter negativnega vpliva na kakovost in varnost proizvodnega procesa oziroma končnega izdelka. Njihovo spremljanje in pravočasno ukrepanje v vsakem trenutku je namreč ključno za nadzor in pravilen ter nemoten potek vsake proizvodnje (Good hazard and risk management system). Udeležencem pomagamo pri določanju glavnih atributov verifikacije, saj je njihova pravilna identifikacija ključna za spremljanje učinkovitosti lastnega sistema v vsakem trenutku (verifikacija v realnem času). S tem pa je tudi najvišjemu vodstvu omogočeno ciljno usmerjanje virov v tisto področje, subjekt ali predmet, ki je v danem trenutku najbolj ranljivo.
Na osnovi pridobljenega znanja lahko postane študija HACCP resnično uporabno orodje za spremljanje delovnega procesa, ki ga lahko razume in spremlja vsak zaposleni v podjetju. Pomaga ciljno usmerjati ukrepe za odpravo in preprečevanje potencialnih negativnih posledic, omogoča kontinuirno sistemsko izboljševanje (Demingov PDCA krog), najvišjemu vodstvu pa omogoča celoten nadzor nad upravičenim povečevanjem oziroma zmanjševanjem stroškov po posameznih segmentih oziroma oddelkih ter olajša in izboljša investicijsko planiranje v kadre in tehnologijo.
|
|
|
|
|
16. februar
na lokaciji GZS
|
|
Predstavitev temeljev za izdelavo HACCP študije.
Nadzor nad proizvodnim procesom.
Vpliv drugih sistemov na proizvodni proces (HARPC, - VACCP, TACCP, FSC, PRPs…).
Opredelitev sistemskega nadzora nad vsemi potencialnimi dejavniki tveganj.
Opredelitev parametrov verifikacije.
Finančna opredelitev rizika.
Pregled zakonodaje s področja varnosti živil.
|
|
|
17. februar
na lokaciji GZS
|
|
Oblikovanje individualnih HACCP študij udeležencev šole HACCP.
|
|
|
23. februar
delo na daljavo
|
|
Delo na dodeljeni HACCP študiji pod individualnim mentorstvom predavateljice.
|
|
|
24. februar
delo na daljavo
|
|
Delo na dodeljeni HACCP študiji pod individualnim mentorstvom predavateljice.
|
|
|
Zagovor študije (datum bo usklajen z udeleženci).
|
|
|
|
Lokacija: GZS, Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana in v spletni obliki oziroma po dogovoru.
Izvedba: Delo je samoiniciativno ob pomoči in vodenju predavateljice.
Preverjanje znanja: Zagovor študije.
Potrdilo: Potrdilo o udeležbi in opravljenem zagovoru.
Pridobitev naziva: Strokovnjak za upravljanje HACCP sistema v praksi.
Register: Vpis v katalog strokovnjakov upravljanja HACCP sistema v praksi.
* HACCP šola bo izvedena skladno s higienskimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
|
|
Cena za člane Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij:
710 evrov + DDV za udeleženca iz podjetja
370 evrov + DDV za vsakega dodatnega udeleženca iz istega podjetja
Cena za nečlane:
1.220 evrov + DDV na udeleženca
|
PRIJAVA |
|
|
|
Predavateljica:
mag. Jana Ramuš
Kontakt:
Email: katarina.jevsjak@gzs.si
T: 015898294
|
|
|
|
|
|
Fotogalerija