Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Minister Zdravko Počivalšek obljubil odprtje direktorata na MGRT

Jeseni leta 2008 je Združenje lesne in pohištvene industrije (ZLPI)  predlagalo iniciativo Gozd in les za trajnostni razvoj Slovenije, s katero si je začelo prizadevati za vzpostavitev samostojne gospodarske politike za lesnopredelovalno panogo. S spoznavanjem izkušenj kolegov iz drugih držav, s sodelovanjem z mediji in politiki, ter z rednim lobiranjem na gospodarskem in gozdarskem ministrstvu, smo postavili temelje za dosego tega cilja. Z leti smo dosegli tudi prve rezultate, kot ja na primer akcijski načrt Les je lep, ki ga je potrdila Vlada RS poleti leta 2012.

Od tedaj dalje si je UO ZLPI stalno prizadeval pridobiti tudi samostojno gospodarsko politiko. V njegovem imenu se je predsedstvo ZLPI v zadnjih letih sestalo skoraj z vsemi gospodarskimi ministri. Sredi februarja (13. 2. 2015) je bil tako še en sestanek predsedstva ZLPI z ministroma  Zdravkom Počivalškom in mag. Dejanom Židanom ter vodstvoma obeh ministrstev. In na tem sestanku nam je minister za gospodarstvo  razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek končno obljubil, da bo ustanovil direktorat za lesarstvo.

Tako bomo po skoraj sedmih letih prizadevanj ZLPI in drugih panožnih organizacij, le dosegli ključni cilj, to je zastavitev samostojne gospodarske politike. Računamo, da nam bodo s tem  dane tudi možnosti za oblikovanje in izvedbo celovitega programa za ponovno oživitev lesnopredelovalne panoge v Sloveniji.

Igro Milavec, direktor ZLPI

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.