Zapri

Novice


Arhiv: V sklopu projekta ProsperAMnet je izšla 6. številka Novičnika (Newsletter)

Kako deluje umetna inteligenca z vidika človeka in podjetja? Kako je umetne inteligence uporabljena v projektu ProsperAMnet? O tem in še več v 6. številki Novičnika. Glavni cilj projekta ProsperAMnet (Progressing Service Perfomnace and Export Results of Advanced Manufactures Networks) je podpreti napredne proizvajalce z naprednimi storitvenimi zmogljivostmi iz območja Srednje Evrope, za doseganje še večje odličnosti pri njihovih poslovnih storitvah s pomočjo novih, inovativnih orodji.

Arhiv: EIT Food Seedbed 2022

EIT Food Seedbed je program, ki podpira ambiciozna podjetja, samostojne podjetnike, raziskovalne institucije in ustanove, pa tudi novo ustanovljena podjetja (startupe), katerih dejavnost je osredotočena na naslednja področja: Trajnostno kmetijstvo; Trajnostno ribogojstvo; Alternativne beljakovine; Digitalna sledljivost; Krožni prehranski sistemi; Ciljna prehrana Ob prijavi morajo kandidati najkasneje do 28. februarja letos predstaviti inovativno idejo, ki bi lahko imela pomemben vpliv na katerokoli področje živilskega sektorja, vključno z načinom proizvodnje, dostave, porabe in recikliranja hrane.

Arhiv: Javna naročila Organizacije združenih narodov

V organizaciji European Procurement Forum-a bo 23. in 24. maja letos v New Yorku potekal dvodnevni seminar in mreženje z akterji iz sistema OZN namenjen evropskim podjetjem, ki se želijo vključiti v sistem javnih naročil OZN, katerega obseg presega 19 milijard ameriških dolarjev.

Arhiv: Na voljo kratkoročno financiranje podjetij na klik

Potrebujete likvidnost za vaše poslovanje? Obiščite prvi spletni trg za vzajemno financiranje podjetij v Sloveniji. Borza terjatev podjetjem omogoča izjemno hitro in enostavno financiranje na podlagi odkupa terjatev ali s kratkoročnimi posojili. Omogoča financiranje brez nepotrebne administracije in 100 % po spletu. Pridobite svojo ponudbo za financiranje z enim klikom in še danes opravite brezplačno registracijo podjetja.

Arhiv: Ne spreglejte: V tem tednu izide prva letošnja številka Glas gospodarstva

V prvi letošnji redni številki revije Glas gospodarstva preberite intervju z generalnim direktorjem zbornice Alešem Cantaruttijem, ki je spregovoril o prestrukturiranju zbornice, pripravah na Vrh slovenskega gospodarstva in ciljih, ki jih ima zbornica v letošnjem letu. Osvetlili smo težave na področju kadrov, se dotaknili energetske krize in za vas pripravili nekaj hitrih poslovnih nasvetov. Ne spreglejte tudi vtisov udeležencev delegacij v Dubaj in predstavitve sodelujočih v EU Business Talks. Predstavljamo tudi razmere v koroški regiji in lesnopredelovalni industriji.

Arhiv: Predlagani zakon o nujnih ukrepih za omilitev posledic zaradi vpliva visokih cen energentov samo začasno rešuje problematiko gospodinjskega odjema energentov za skupne kurilnice večstanovanjskih stavb

V Združenju upravnikov nepremičnin pri GZS - Zbornici za poslovanje z nepremičninami ugotavljajo, da predlog zakona za etažne lastnike skupnih kurilnic ne prinaša trajne rešitve nastalega položaja. Lahko povzroči celo poslabšanje njihovega pravnega položaja. V združenju pričakujejo, da Državni zbor ob sprejemanju zakona ne bo potrdil predlaganega besedila 5. člena, ampak bo zagotovil ustrezno korekcijo besedila tako, da bo iz tega nedvomno izhajalo, da je položaj omenjenih etažnih lastnikov že na podlagi veljavne zakonodaje izenačen s položajem vseh ostalih gospodinjskih odjemalcev zemeljskega plina in enako velja tudi glede dobave električne energije za skupna odjemna mesta večstanovanjskih stavb.

Arhiv: Predsednik GZS Tibor Šimonka na Dubai Chamber in EXPO 2020 Dubaj

Obeležitve slovenskega nacionalnega dne na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj, ki se je odvijala 7. in 8. februarja, se je udeležil tudi predsednik GZS Tibor Šimonka. Ob tej priložnosti se je srečal tudi s predsednikom Gospodarske zbornice Dubaj Hamadom Buamimom.

Arhiv: Nujne višje neto plače zaposlenih!

"Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že vrsto let ugotavlja, da je treba neto plače zaposlenih povišati, v kolikor želimo v Sloveniji zadržati visoko kakovostni kader, ki tudi pomembno prispeva k povečanju dodane vrednosti, in ostati primerljivi predvsem s srednjeevropskimi državami, ki so tako reformo že izpeljale," glede predloga novele zakona o dohodnini pravi predsednik GZS Tibor Šimonka.

Arhiv: Ali opravljate mednarodne prevoze blaga s kombiji?

Hitri poslovni nasveti.

Arhiv: Od petka spremembe pri izjemah od napotitve v karanteno

Vlada je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki je začel veljati 4. februarja 2022. S spremembami izjema od napotitve v karanteno na domu velja tudi za zaposlene v kritični infrastrukturi (sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov), Policiji in dejavnosti obrambe, pod pogojem, da v obdobju sedmih dni od visoko tveganega stika s povzročiteljem COVID-19 vsakodnevno opravijo presejalno testiranje s hitrim antigenskim testom ali testom HAG za samotestiranje na SARS-CoV-2 na delovnem mestu in uporabljajo zaščitno masko tipa FFP2.

Arhivi