Zapri

Novice


Arhiv: Veliki spomladanski živilski seminar SRIP HRANA, 19. 4. 2018


Zbornik povzetkov, Book of abstracts

PROGRAM


Za prenos predstavitev govorcev kliknite na naslov predavanja.


8:30–9:00 Registracija
9:00–9:15 Uvodne besede organizatorja

9:15–9:30 Pregled aktivnosti SRIP hrana
dr. Tatjana Zagorc, GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

9:30–9:45 Blockchain – osnove in uporaba pri proizvodnji hrane
Martin Pečar, Blockchain Think Tank Slovenia, Watify ambasador

9:45–10:00 Strateško v Industrijo 4.0
Damjan Šavko, 3 PORT d.o.o.

10:00–10:15 Inteligentne računalniške metode za ugotavljanje pristnosti in drugih lastnosti arom
Mitja Luštrek, Institut Jožef Stefan

10:15–10:45 Razprava
10:45–11:00 ODMOR

11:00–11:15 Digitalizacija oskrbnih verig
Igor Zorko, ZZI d.o.o., GZS - Združenje za informatiko in telekomunikacije

11:15–11:30 Spletni katalog živil za javno naročanje
mag. Jana Ramuš, Katarina Jevšjak, GZS - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

11:30–11:45 Sterilizacija živil in kmetijskih pridelkov s plinsko plazmo
prof. dr. Miran Mozetič, Inštitut Jožef Stefan

11:45–12:00 Uporaba stisnjenega zraka in dušika v živilski industriji
Igor Škrjanec, Omega Air d.o.o.

12:00–12:30 Razprava
12:30–13:00 KOSILO

13:00–13:15 Pametna embalaža za živila na tržišču
prof. dr. Diana Gregor Svetec, Naravoslovnotehniška fakulteta, UL

13:15–13:30 Optični kemijski senzorji za svežost hrane
dr. Matejka Turel, Inštitut za okoljevarstvo in senzorje, d.o.o.

13:30–13:45 Nadzor in obvladovanje fizikalnih parametrov v proizvodnji živil s primerom dobre prakse
Maja Lotrič, Lotrič meroslovje d.o.o.

13:45–14:00 Avtonomni roboti v kmetijstvu
Janez Cimerman, Študentska ekipa TAFR

14:00–14:30 Razprava
14:30–14:45 Zaključek seminarja


Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.