Zapri

Novice


Arhiv: Zbirni kataster gospodarske javne infrastrukture - prehod na nov koordinatni sistem

ZBIRNI KATASTER GOSPODARSKE JAVNE INFRASTRUKTURE - PREHOD NA NOV KOORDINATNI SISTEM:

V mesecu decembru bo Geodetska uprava Republike Slovenije izvedla transformacijo koordinat v novi državni koordinatni sistem (iz D48/GK v D96/TM) za vse zbirke prostorskih podatkov iz svoje pristojnosti. Med njimi je tudi Zbirni kataster gospodarske javne infrastrukture. Elaborati sprememb z vsemi pripadajočimi podatki se sedaj izdelujejo samo v starem koordinatnem sistemu (D48/GK).  Elaborate sprememb s koordinatami v starem koordinatnem sistemu (D48/GK) bo mogoče oddati samo še do 30.11.2018.

Od 3.12.2018 dalje bo Geodetska uprava Republike Slovenije sprejemala elaborate sprememb za objekte gospodarske javne infrastrukture in vpis omrežnih priključnih točk v Zbirni kataster gospodarske javne infrastrukture izdelane samo v novem koordinatnem sistemu (D96/TM). Vse spremembe, ki se nanašajo na novi koordinatni sistem D95/TM lahko najdete na straneh Geodetske uprave Republike Slovenije na povezavi:
http://www.e-prostor.gov.si/zbirke-prostorskih-podatkov/zbirni-kataster-gospodarske-javne-infrastrukture/

Geodetska uprava Republike Slovenije v okviru projekta Transformacija v novi koordinatni sistem organizira izobraževanje z naslovom: Transformacija v novi koordinatni sistem – prostorski podatki z novimi koordinatami? Izobraževanje bo potekalo 7 decembra 2018, od 9. do 12. ure, v prostorih Inženirske zbornice Slovenije, Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana in bo brezplačno. Obvezna je prijava zaradi omejenega števila udeležencev. Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 0590 96 684 ali pišete na elektronski naslov marijana@digidata.si.

Link za spletni obrazec za prijavo je: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIg2SrUw8vRifgcRR_65l0kQ8800kM-7UbW-Bn6yPSod7t-A/viewform

Fotogalerija

 

Arhivi