Zapri

Novice


Arhiv: Vabljeni na konferenco "SONARAVNE REŠITVE 2019" – Odpadne in poplavne vode, zelena mesta


Visoke investicije, zahtevno vzdrževanje, drago upravljanje, neupoštevanje narave so problemi, ki spremljajo klasično okoljsko, urbano in komunalno infrastrukturo.

V izogib temu vedno več občin doma in v tujini posega po ugodnih in zgodovinsko preverjenih sonaravnih rešitvah (eng. Nature Based Solutions = NBS), ki upoštevajo tako ljudi kot naravo. Sonaravne rešitve so paleta rešitev, od preprostih ukrepov do infrastrukturnih objektov, vsi pa vključujejo naravo s ciljem najboljše možne rešitve danes in na dolgi rok.

Oglejte si konkretne primere iz slovenske in evropske prakse s priznanimi evropskimi strokovnjaki naravnih rešitev (NBS) na mednarodna konferenca "SONARAVNE REŠITVE 2019", ki bo potekala 23. maja 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Konferenca bo zlasti odgovarjala na vprašanja okoljskih izzivov lokalnih skupnosti, ki jih lahko rešujemo na sonaravni način:

  • čiščenje odpadnih voda,
  • zadrževanje poplavnih voda,
  • upravljanje vode za večnamensko uporabo,
  • zelena mestna infrastruktura in
  • zelene javne stavbe.

Prijave so možne do 15. maja 2019. Za prijavo na konferenco je obvezna predhodna prijava z izpolnitvijo spletne prijavnice. Kotizacije ni. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.


PRIJAVA NA KONFERENCO

KDO SO GOVORCI?

URADNI PLAKAT KONFERENCE

DNEVNI RED KONFERENCE 

 

Konferenco podpira Ministrstvo za okolje in prostor in Global Water Partnership za vzhodno in centralno Evropo.

    

 

Konferenco organizira podjetje Limnos d.o.o.
Več informacij: alenka@limnos.si ali 041/845-654.


Fotogalerija

 

Arhivi