Zapri

Novice


Certifikat Voda iz pipe prejela Občina Železniki

Občina Železniki je 80. prejemnica certifikata Voda iz pipe, ki ga od leta 2019 komunalnim in drugim podjetjem, zavodom in organizacijam podeljuje Zbornica komunalnega gospodarstva. 

Občina Železniki se je zavezala k uživanju in strežbi pitne vode iz pipe namesto predpakirane vode, s čimer je naredila pomemben korak k osveščanju o kakovosti pitne vode v Sloveniji in pomenu njenega varovanja kot tudi zmanjševanja odpadne embalaže. Občina je vodo iz pipe že doslej ponujala na sejah občinskega sveta, k njeni uporabi pa bo še intenzivneje spodbujala tudi večja podjetja, šolo in vrtce ter organizatorje dogodkov. Poleg že obstoječega vodnjaka s pitno vodo nasproti muzeja v Železnikih nameravajo postaviti še dva pitnika: enega v sklopu izgradnje tržnice na Češnjici in drugega ob bodoči kolesarski stezi.Podelitev certifikata št. 80  Občini Železniki, 19. 5. 2022

Levo: direktor ZKG Sebastijan Zupanc;  v sredini: svetovalka za komunalno dejavnost na Občini Železniki Saša Lazar in  desno: župan Anton LuznarPrejemnikom iskreno čestitamo za pridobitev certifikata in za njihov prispevek k varovanju okolja in naravnih virov!

Zbornica komunalnega gospodarstva


Fotogalerija

 

Arhivi