Zapri

Novice


Arhiv: Optimizacija embalaže v živilski industriji

                                          

Embalaža ima nepogrešljivo vlogo pri ohranjanju kakovosti in zaščiti živil. Ob naraščanju količin nastale odpadne embalaže se moramo kljub temu vprašati ali bi bilo možno porabiti manj embalaže, jo optimizirati in zmanjšati stroške v podjetju, ob izpolnjevanju vseh predpisanih obveznosti, ki jih na tem področju narekuje zakonodaja.

Delavnica bo potekala 20. februarja 2014, s pričetkom ob 9.30 uri,
v dvorani C,
v I. nadstropju GZS, na Dimičevi 13, v Ljubljani.
 

9:00

Registracija udeležencev

 

9:30 - 10:30

Stik embalaže z živili - zakonodaja in praksa

Jana Ramuš; ZKŽP

10:30-12:00

Zakonodaja na področju embalaže in odpadne embalaže:

  • odgovornost povzročitelja in razširjena odgovornost proizvajalca
  • embalaža in drugi predpisi na področju odpadkov
  • najpogostejše označbe, ki se pojavljajo na embalaži

Janja Leban; SVO

12:00 - 12:30

odmor

 

12:30 - 13:45

Sistematičen pristop k obvladovanju embalaže

  • standardi za embalažo in odpadno embalažo
  • priprava izjave o skladnosti embalaže

Janja Leban; SVO

Antonija Božič Cerar; SVO

13:45 - 14:00

odmor

 

14:00- 15:00

Kaj je eco-design?

  • kako vključiti eco-design v obstoječe sisteme ravnanja z okoljem in/ali zagotavljanja kakovosti.

Antonija Božič Cerar; SVO

15:00 - 15:30

Diskusija

vsi

Delavnica je namenjena vsem, ki so, ali želijo biti vključeni v vrednostni verigi embalaže in odpadne embalaže v prehrambeni industriji. Vabljeni embalerji, proizvajalci materialov, trgovci, zbiralci in predelovalci odpadkov, snovalci oziroma oblikovalci nove embalaže in vsi, ki jih zanima možnost optimizacije embalaže in pristopi k uvajanju ekodizajna v podjetju.

Kotizacije ni. 

Število mest je omejeno. Predhodna prijava je obvezna preko spletne prijavnice na spletnem naslovu. Prijava bo možna do zasedbe mest.

Vljudno vabljeni!   

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.