Zapri

Novice


Arhiv: Odpadek ali proizvod? Razvrščanje, poročanje in spremne listine

Spoštovani,

S pričetkom leta je začel v Sloveniji delovati IS Odpadki za spremljanje pošiljk odpadkov. Izkušnje deležnikov z delovanjem sistema so različne po odpadkarski verigi. Ob tem so se z uveljavitvijo uredbe o odpadkih Ur. l RS št. 103/2011  pojavili v slovenskem pravnem okviru novi pojmi, kot so stranski proizvod, priprava na ponovno uporabo ter prenehanje statusa odpadka, ki še niso dovolj poznani v širšem gospodarstvu.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite Okrogle mize, kjer boste med razpravo lahko izmenjali praktične izkušnje z uveljavljenimi novostmi in prispevali predloge za poenostavitev vsakodnevne prakse na področju ravnanja z odpadki. Menimo, da lahko odprta izmenjava mnenj in izkušenj pripomore k boljšemu razumevanju zahtev, obveznosti in razpoložljivih možnosti ter olajša ali poenostavi vsakodnevno prakso vseh deležnikov v odpadkarski verigi.

Okrogla miza bo potekala 9. maja 2013, s pričetkom ob 9:30,v dvorani A,
I nadstropje GZS, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana

 9:00

Registracija udeležencev

 

9:30

Uvodni pozdrav

 
 

IS odpadki - izkušnje povzročiteljev in drugih deležnikov v odpadkarski verigi

Gorenje Surovina, Kostak, Karbon in drugi udeleženci okrogle mize

 

Izkušnje Kemis-a z IS odpadki ter primerjava z avstrijskim in nemškim sistemom

Irena Vadjunec, Kemis

11:30

Odmor

 

12:00

Razvrščanje odpadkov, razlika med odpadkom, stranskim proizvodom in odpadkom, ki mu je prenehal status odpadka

Janja Leban, GZS

12:40

Lesni ostanek, surovina, gorivo, odpadek

prof.dr. Miha Humar, Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta

13:10

Gnoj, gnojevka, kompost, digestat, odpadek

doc.dr. Rok Mihelič, Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta

13:40

Stranski proizvod na trgu - izkušnje TET

Ervin Renko, TET

14:00

Razprava

 

Okrogla miza je namenjena članom GZS. Kotizacije ni, vendar je število udeležencev omejeno. Obvezne prijave sprejemamo do zapolnitve mest na e-prijavnici na dnu te spletne strani.

 Vljudno vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.