Zapri

Arhiv: Slovenski sektor pekarstva se pridružuje projektu »Zaveza odgovornosti«; do leta 2022 za 5 % manj dodane soli v slovenskem kruhu

Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«. S tem nadgrajujejo aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije ter nadaljujejo aktivnosti sektorja brezalkoholnih pijač in mlečnopredelovalnega sektorja za zmanjševanje vsebnosti določenih hranil v svojih živilskih izdelkih. Na ta način tudi slovenski sektor pekarstva aktivno pristopa k doseganju strateških ciljev strategije Slovenije na področju prehranske politike. Slavnostni dogodek je potekal v prisotnosti ministrov dr. Aleksandre Pivec (MKGP) in Aleša Šabedra (MZ).


Več na povezavi >>>

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.