Zapri

Arhiv: Znana je Naj knjiga leta 2021

Znana je Naj knjiga leta 2021. Med letošnjimi sedmimi nominiranimi knjigami so obiskovalci izbrali tisto, ki bo jutri, v soboto 4. 12. 2021 na slovesni zaključni prireditvi prejela veliko nagrado 37. slovenskega knjižnega sejma.

Arhiv: Industrija sejmov in srečanj več kot 14 mesecev ni poslovala!

Panogo industrije sejmov in srečanj je epidemija covida-19 izjemno prizadela. Skupaj z organizatorji so prizadeti tudi vsi, ki pri prireditvah sodelujejo (od tistih, ki gradijo odre, stojnice, šotore, koncertne strehe, tribune do tistih, ki pokrivajo zvok, luč, video, pohištveno opremo, scenografijo, dekorja, aranžerjev, catering itn.).

Arhiv: Na pivu bo odslej poleg sestavin označena še energijska vrednost

Ljubljana, 1. december 2021 – Člani Združenja Slovenskih pivovarn pri GZS - Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij so danes podpisali zavezo za prostovoljno navajanje sestavin in informacij o energijski vrednosti piva na embalaži izdelka. Gre za nekaj letna prizadevanja pivovarjev za preglednost na področju podajanja verodostojnih informacij potrošniku v skladu s pričakovanji evropskih inštitucij, civilnodružbenih skupin in potrošnikov. Slovenski pivovarji so prepričani, da je podpisana zaveza tudi v interesu transparentnega podajanja informacij za potrošnika.

Arhiv: Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov (SLO MED) na novih temeljih v mandatnem obdobju 2022 – 2024

Združenje SLO MED v okviru GZS-PTZ je na današnjem Zboru članov izvolilo nov sedemčlanski izvršilni odbor v mandatnem obdobju 2022 - 2024. Na mesto predsednice združenja SLO MED je bila imenovana Janja Gril – Janja Gril s.p., na mesto podpredsednika pa Borut Čeh – Labena, d.o.o.

Arhiv: Napovedane spremembe pri dohodnini s pozitivnim vplivom na gospodarsko rast 2022-2025

Ljubljana, 30. november 2021 – Gospodarska zbornica Sloveniji podpira predlagane spremembe na področju dohodnine, ki razbremenjujejo zlasti plače, nekoliko manj pa kapital in najemnine. Gospodarska rast bo zaradi tega po oceni Analitike GZS vsako leto višja za 0,5 do 0,75 odstotne točke. Uvedba olajšave delodajalcem za plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja in dvig olajšave za pokojninske varčevanja bi dodatno pozitivno prispevala k razbremeniti pritiska na ključni dve blagajni.

Arhiv: Fundacija FIWARE napoveduje strateško sodelovanje z IKT HM za spodbujanje inovativnosti, odprtokodnosti in odprtih standardov

Fundacija FIWARE napoveduje sodelovanje z IKT horizontalno mrežo za lažji razvoj pametnih digitalnih rešitev na več področjih. Mreža, ki jo vodi Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT), si prizadeva, da bi Slovenija, kot zelena država, postala zgled v digitalni Evropi.

Arhiv: UO GZS o pomenu gospodarstva, digitalizaciji ter planu dela GZS

Ljubljana, 29. november 2021 – Na današnji seji UO GZS so člani obravnavali aktualne aktivnosti GZS ter razpravljali o trenutnih razmerah v Sloveniji. Izpostavili so premajhno razumevanje pomena gospodarstva v širši javnosti, nujnost pohitritve digitalizacije in večjega deleža evropskih sredstev za dvojni zeleni in digitalni prehod. Sprejeli so predlog integralnega plana GZS za leto 2022 in ga predlagali v potrditev Skupščini GZS.

Arhiv: GZS pozvala vodstvo RTVS k ohranitvi oddaje Točka preloma

GZS je na vodstvo RTV Slovenija poslala pismo podpre, da ponovno pretehta in umakne škodljiv predlog - ukinitev oddaje Točka preloma. Kot je v pismu zapisal generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, na GZS »ocenjujemo, da potrebujemo analitične oddaje z objektivnim in vsestransko osvetljenim pogledom na aktualne gospodarske, finančne, razvojne in znanstvene teme.

Arhiv: Obvezno cepljenje za osebe, starejše od 50 let proti covidu-19 najbolje preprečuje naslednje vale okužb

Ljubljana, 26. november 2021 – »Največji izziv v tem obdobju ni virus kot tak. Največji izziv so ranljive osebe v bolnišnicah, še posebej na intenzivni negi, ki obremenjujejo zdravstveni sistem do te mere, da se drugi programi bolnišničnega zdravljenja začasno krčijo ali celo ukinjajo,« ocenjuje generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: Naj knjiga 2021: žirija izbrala, glasovanje v polnem teku!

37. slovenski knjižni sejem, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije in letos poteka le po spletu, je v svojem polnem zamahu. Trajal bo vse do 5. decembra. Kot vsako leto, tudi letos poteka glasovanje za Naj knjigo leta 2021. Žirija v sestavi dr. Urške Perenič, dr. Igorja Sakside in Agate Rakovec Kurent je izbrala sedem nominiranih knjig, zmagovalko bodo z glasovanjem na spletni strani www.knjiznisejem.si določili obiskovalci in obiskovalke sejma. Razglasili jo bomo 3. decembra.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.