Zapri

Arhiv: UO GZS ustanovil Gospodarski strateški svet za digitalizacijo

Ljubljana, 20. april 2022 – Upravni odbor GZS je na današnji seji ustanovil Gospodarski strateški svet za digitalizacijo. Obravnaval je tekoče aktivnosti zbornice ter sprejel predlog Letnega poročila GZS 2021, ki ga je posredoval v potrditev Skupščini GZS.

Arhiv: Objavljen javni razpis – Končno na voljo subvencije za demo pilote

Ljubljana, 19. marec 2022 – Gospodarska zbornica Slovenije pozdravlja petkovo objavo Javnega razpisa za okrevanje in odpornost s pilotno-demonstracijskimi projekti (JR DEMO PILOTI NOO). Kot poudarja generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, obstaja v slovenskem gospodarstvu izjemna potreba po pilotno-demonstracijskih projektih. Ob tem pa opozarja, da predvsem »konzorciji podjetij načrtujejo projekte večjega obsega, kar pomeni, da bi potrebovali višje zneske sofinanciranja od 1 milijona evrov, kar je sicer najvišji znesek sofinanciranja projekta na tem razpisu.«

Arhiv: Zakaj na organizirane skupinske obiske strokovnih sejmov v Dubaj?

Na GZS razumemo specifične potrebe vašega podjetja, člana GZS, obisk na destinaciji pa za vas poenostavimo. Vaš dragoceni čas lahko tako namenite zgolj in izključno vašemu poslu.

Arhiv: Zeleni prehod in digitalizacija - začrtana pot prihodnosti Slovenije

»Da bi Slovenija uspešno izvedla dvojni, zeleni in digitalni prehod, mora zasledovati visoke cilje. Do leta 2030 je potrebno povečati delež javnih sredstev za raziskave, razvoj in inovacije na 1,2 % BDP in v gospodarstvu na 2,5 % BDP. Potreben je hitrejši prenos kompetenc in dobrih praks iz pilotnih in demo centrov v izobraževalni sistem ter okrepiti vlaganja v osnovno raziskovalno opremo in vzpostavitev pilotnih centrov. Slovenija mora zasledovati tudi cilj, da bo do leta 2030 med pet najuspešnejšimi državami po razvitosti digitalnega gospodarstva in družbe,« poudarja generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti. Pričakuje, da bodo politične stranke, ki bodo sestavljale prihodnjo koalicijo, tem ciljem posvetile pomemben del pozornosti v svojem gospodarskem delu programa. Brez uspešnega in mednarodno konkurenčnega gospodarstva namreč ne moremo dosegati vzdržne gospodarske rasti, razvoja in posledično krepitve blaginje državljank in državljanov.

Arhiv: Zakaj je arbitraža optimalen način reševanja sporov?

Arbitražno reševanje sporov upošteva vse bistvene zakonitosti posla, predvsem potrebo po hitrosti, učinkovitosti, prilagodljivosti in zaupnosti. Zato se sprejemanje arbitraže kot poslovni model reševanja sporov v zadnjem času med slovenskimi managerji vse bolj uveljavlja.

Arhiv: Odnos do žensk v podjetništvu se bo spremenil le, če bomo bolj glasne

Ljubljana, 8. april 2022 - Kljub želji po enakosti med spoloma v podjetništvu tega še nismo dosegli, so se strinjali udeleženci današnjega zaključnega dne 9. mednarodne konference Zgrabimo priložnost, ki jo je organizirala GZS - Podjetniško trgovska zbornica.

Arhiv: Nagrado ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo prejel MGRT

Ljubljana, 8. april 2022 - Na GZS - Združenju za informatiko in telekomunikacije so podelili nagrade ZITko leta za posebne dosežke in priznanje ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo.

Arhiv: Likvidnost podjetij na preizkušnji

Ljubljana, 7. april 2022 - Mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) predstavljajo pomemben del slovenskega gospodarstva. Eden večjih izzivov, s katerim se soočajo, so viri financiranja. Ti so bili glavna vsebina prvega dne 9. mednarodne konference MSP z naslovom »Zgrabimo priložnost«, ki je danes v organizaciji GZS - Podjetniško trgovske zbornice (PTZ) potekala v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Arhiv: Na GZS danes predstavljena dva temeljna razpisa prihodnjega razvoja Slovenije in EU

Ljubljana, 6. april 2022. Okoli 250 udeležencev se je danes na hibridnem dogodku podrobneje seznanilo z nameni, cilji in merili javnega razpisa za digitalizacijo gospodarstva ter javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost. Po besedah generalnega direktorja GZS mag. Aleša Cantaruttija gre za »dva temelja prihodnjega razvoja ne samo Slovenije, ampak tudi Evropske unije«.

Arhiv: Nigerijska veleposlanica na obisku na GZS

Na današnjem sestanku veleposlanice zvezne republike Nigerije Safiye Ahmad Nuhu pri generalnem direktorju GZS Alešu Cantaruttiju je beseda tekla predvsem o priložnostih v kmetijstvu in živilski industriji. Sogovornika sta se dotaknila tudi sodelovanja na področjih digitalizacije in trajnostnega gospodarjenja.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.