Zapri

Arhiv: Slovenska gospodarska delegacija na poti v Nemčijo

Na Bavarsko in v Baden-Württemberg se odpravlja 25-članska gospodarska delegacija, ki spremlja predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja na uradnem obisku Nemčije. Gospodarstveniki se bodo udeležili dveh poslovnih konferenc ter sektorskih razgovorov z nemškimi partnerji.

Arhiv: Združenje izdajateljev radijskih in televizijski programov pozivajo k razrešitvi ministrice za kulturo

Združenje izdajateljev radijskih in televizijski programov pri GZS-Medijski zbornici je na včerajšnjem srečanju obravnavalo v javno razpravo dan predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih. Izdajatelji radijskih in televizijskih programov ugotavljajo, da želi ministrstvo za kulturo z novim zakonom omejiti svobodo izražanja in uredniške neodvisnosti medijev v Republiki Sloveniji.

Arhiv: Srbske občine in mesta vabijo slovenske vlagatelje in poslovne partnerje

Na današnji konferenci o investicijskih priložnostih v Srbiji, ki jo je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Srbsko-slovenskim poslovnim klubom Slovenija, je več srbskih mest in občin predstavilo svoje investicijske lokacije, primerjalne prednosti in spodbude, ki jih namenjajo tujim vlagateljem.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v severno Primorski regiji 2014-2015

GZS-Območna zbornica za severno Primorsko danes nagrajuje najboljše inovacije v regiji. Na letošnji razpis za izbor najboljših inovacij v regiji je prispelo 10 prijav. Komisija za inovacije je prispele prijave ocenjevala po kriterijih inovativnosti, gospodarskih rezultatih ter trajnostnem vidiku.

Arhiv: Vajeništvo kot priložnost za boljšo zaposljivost

Več kot 50 udeležencev je na današnji konferenci na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) razpravljalo o priložnostih in izzivih, ki jih prinaša vajeništvo in o dobrih praksah povezovanja gospodarstva in izobraževanja. Dogodek sta organizirali GZS in Slovensko - nemška gospodarska zbornica (DESLO).

Arhiv: O pasteh javnega naročanja podjetja na novinarski konferenci

Predstavniki podjetij iz panog, na katere ima javno naročanje največji vpliv, so na današnji novinarski konferenci na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) spregovorili o posledicah in vplivu dosedanjih praks javnega naročanja na poslovanje. Izpostavili so tudi predloge za preprečevanje tržnih anomalij na tem področju.

Arhiv: Podpisana nova Kolektivna pogodba komunalnih dejavnosti

V petek, 5. junija, je bila slavnostno podpisana nova Kolektivna pogodba komunalnih dejavnosti, ki zavezuje vse delodajalce, ki opravljajo kot glavno dejavnost eno od dejavnosti, ki so uvrščene v resor Zbornice komunalnih dejavnosti.

Arhiv: Podeljena priznanja za najboljše inovacije v Primorsko-notranjski regiji 2014-2015

Območna zbornica Postojna je danes podelila priznanja za najboljše inovacije v regiji.

Arhiv: Doslej 5 regionalnih podelitev priznanj za najboljše inovacije – Slovenija bogatejša za 27 zlatih regionalnih priznanj

V celjski, posavski, gorenjski, savinjsko-šaleški ter koroški regiji so območne in regionalne gospodarske zbornice že proglasile najboljše inovacije in inovatorje za leto 2014-2015 ter jim podelile priznanja.

Arhiv: Veliko zanimanje za slovenske proizvode na Nacionalnem dnevu trgovskih agentov v Parizu

Na včerajšnjem Nacionalnem dnevu trgovskih agentov, ki se ga je udeležilo prek 450 agentov iz cele Francije, je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z veleposlaništvom RS v Parizu, zastopala sedem slovenskih podjetij.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.