Zapri

Že tretja Akademija gradbenih investicij odprla vrata za strokovnjake s področja naložb in gradenj

Akademija gradbenih investicij (AGI) je projekt GZS za dvig kompetenc na področju investicijske dejavnosti. V Sloveniji smo sredi povečanih investicijskih aktivnosti, pri čemer se pripravljajo novi večji projekti na področju železniške, cestne in energetske infrastrukture ter stanovanjske in industrijske gradnje.

Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno!

Na GZS je potekal uvodni dogodek programa KorpoStart, ki ga ob podpori Slovenskega podjetniškega sklada izvaja konzorcij v sestavi CorpoHub, GZS in SAŠA inkubator. Namen programa aktivnosti KorpoStart je spodbujanje sodelovanja korporacij in inovativnih malih in srednjih podjetij (MSP, primarno start-up in scale-up podjetja), s ciljem ustvarjanja uspešnih skupnih zgodb.

Indija – zanimiv trg za slovenska podjetja

Prek 100 slovenskih in indijskih udeležencev je sodelovalo na današnjem poslovnem forumu, organiziranem ob priložnosti obiska predsednika Indije Ram-a Nath-a Kovind-e z gospodarsko delegacijo v Sloveniji. Forum je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter indijskimi partnerskimi institucijami ASSOCHAM ter CII. Udeležence foruma sta nagovorila predsednika obeh držav Borut Pahor in Ram Nath Kovind, ki se je ob priložnosti obiska na GZS vpisal tudi v knjigo častnih gostov GZS. Podpisan je bil tudi memorandum sodelovanja med GZS in ASSOCHAM.

KLJUČNA SLOVENSKA METALURŠKA PODJETJA Z DRŽAVNIM SEKRETARJEM: INDUSTRIJA POTREBUJE SPREMEMBE NA PODROČJU OKOLJEVARSTVA IN RAZISKOVALNE DEJAVNOSTI

Predstavniki ključnih slovenskih metalurških podjetij ter izobraževalnih in raziskovalnih ustanov, povezanih v Strateški svet za metalurgijo, so mag. Vojmirju Urlepu, državnemu sekretarju v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije, predstavili nujnost sprememb v zakonodaji Republike Slovenije na področju okoljevarstva in raziskovalne dejavnosti, ki vplivata na poslovanje ključnih podjetij v panogi.

Možnosti za krepitev sodelovanja med Slovenijo in Črno goro zlasti v energetiki in turizmu

Ljubljana, 11. september 2019 – Prek 120 gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega Slovensko - črnogorskega poslovnega forumu s ciljem nadaljnje krepitve poslovnih povezav med obema državama. Dogodek ob priložnosti uradnega obiska ministrice za gospodarstvo Črne gore Dragice Sekulić z gospodarsko delegacijo je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Privredno komoro Crne Gore.

PO PRIMORSKO – KULINARIČNO DOŽIVETJE V SREDIŠČU SLOVENSKE PRESTOLNICE

Tradicionalna prireditev z degustacijami dobrot primorskih živilskih podjetij in zadrug v Ljubljani letos skupaj s predstavitvijo lokalnega turizma.

Telekomunikacijski operaterji za razvoj omrežja 5G v Sloveniji potrebujejo jasno in skladno politiko

Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT), ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, in Slovenska digitalna koalicija sta na današnjem posvetu »5G kot strateška prednost« pozvala Ministrstvo za javno upravo RS ter Ministrstvo za okolje in prostor RS k čimprejšnjemu dialogu in sprejetju skladnega strateškega in zakonodajnega okvira, potrebnega za učinkovit razvoj omrežja 5G v Sloveniji. Direktorat za informacijsko družbo Ministrstva za javno upravo RS se je vabilu odzval in kot soorganizator podprl dogodek.

IZJAVA ZA JAVNOST ob 20. obletnici Sekcije plesnih šol Slovenije

Na dan 9. septembra, mineva 20 let, od kar smo se odločili združiti moči in povezani stopiti skupaj pri prizadevanju za usklajevanje našega delovanja ter reševanja vprašanj, z namenom enotnega programskega in sistemskega delovanja na področju plesne dejavnosti v Sloveniji v strokovnem in poslovnem pogledu.

SLOVENSKA PODJETJA NA IFA BERLIN

Med 6. in 11. septembrom številni razstavljavci prikazujejo svoje produktne trende na sejmu IFA v Berlinu. Gre za najpomembnejši sejem potrošniške elektronike in gospodinjskih aparatov na svetu, kjer se strokovna in splošna javnost seznani z raznolikostjo in inovativnostjo proizvodov.

Na obisku predsednik gospodarske zbornice Estonije g. Toomas Luman s sodelavci

Na današnjem sestanku med predsednikoma gospodarskih zbornic Slovenije in Estonije Boštjanom Gorjupom in Toomasom Lumanom s sodelavci je tekla razprava o priložnostih za krepitev gospodarskega sodelovanja med državama ter organizaciji slovenske poslovne delegacije v Estonijo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.