Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Blues projekt začenja z inovativnim tečajem podjetniškega podjetja v štirih evropskih državah
   Zapri

Arhiv: Blues projekt začenja z inovativnim tečajem podjetniškega podjetja v štirih evropskih državah

BLUES ponuja brezplačno pilotno usposabljanje v Evropi na podlagi resničnega stika s strokovnjaki za podjetništvo in poslovnim svetom več držav.

V okviru programa Erasmus + je cilj projekta izboljšati podjetniške kompetence mladih in s tem večjo fleksibilnost na trenutnem trgu dela.

BLUES, pobuda v okviru programa ERASMUS +, začenja inovativni pilotni program, ki združuje digitalno preko spletnega MOOC "Kaj, zakaj in kako. Vaša pot do podjetništva"- in usposabljanje v živo, ki se bo hkrati izvajalo v štirih državah Evropske unije.

Cilj pilotnega programa BLUES je razvijati podjetniške kompetence mladih v Evropi z vseh področij študija in izboljšati njihove kompetence, ki jim bodo omogočile boljše prilagajanje dejanskim potrebam na trgu dela.

Brezplačno usposabljanje, odprto in spletno

Preko MOOC-a "Kaj, zakaj in kako. Vaša pot do podjetništva “, BLUES začenja prvo fazo svojega usposabljanja. Ta brezplačni tečaj, ki je na voljo vsem, ki vas zanima in ki ne zahteva predhodnega znanja o podjetništvu, bo prek platforme MiriadaX na voljo od 4. marca do 14. aprila 2019.

Na podlagi metodologije "mešanega učenja" bodo v šestih avdiovizualnih modulih v angleščini in s podnapisi, dopolnjenimi z branjem in razpravo, mednarodni strokovnjaki iz petih različnih držav udeležence seznanili s ključi zagonskega sveta in agilnih metodologij.

 

Mešano učenje: izkušnja v živo

Ena izmed velikih novosti, ki jih ponuja BLUES, je dejstvo, da njegova druga faza, "izkušnja v živo", omogoča študentom, da dopolnijo spletni tečaj z delavnicami in trening s strani strokovnjakov, voditeljev v svetu podjetništva in posla. Ta druga faza bo potekala hkrati na Univerzi v Kantabriji (Španija), Univerzi v Perugii (Italija), Univerzi v Ljubljani (Slovenija) in Univerzi Nova Lizbona (Portugalska) med aprilom in majem 2019, na voljo pa bo skoraj 90 mest za študente, ki zaključijo začetno digitalno usposabljanje.

Udeleženci se bodo lahko na več srečanjih in s praktičnim delom v skupinah poglobili na različna področja podjetništva in spoznali dejanski poslovni kontekst.

Ob zaključku obeh faz bodo udeleženci ne le pridobili zelo celovit uvod z različnimi evropskimi perspektivami na tako koristne teme, kot so inovacije, vodenje in upravljanje s skupinami, poslovna analiza itd., temveč bodo tekom usposabljanja vabljeni v aktivno interakcijo s podjetniki in lokalnimi institucijami.

Za dodatne informacije in registracije obiščite www.eblues.eu.

 

O BLUES

Program BLUES (Blended-Learning International Entrepreneurship Skills) se je začel oktobra 2017. To ambiciozno pobudo je financirala Evropska komisija s proračunom v višini 270.000 EUR, vključevali pa bodo tudi lokalne predstavnike podjetij.

Projekt se opira na usklajena prizadevanja Univerze v Kantabriji, Mednarodnega podjetniškega centra (CISE) Santander in poslovnega združenja CEOE-CEPYME Cantabria v Španiji; Univerze Nova iz Lizbone in tehnološkega parka Madan na Portugalskem; Univerze v Ljubljani in Gospodarske zbornice Slovenije; Univerze Perugia in Gospodarske zbornice Terni v Italiji, ter Tehnološke univerze Lappeenranta, Finska.

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj