Zapri

Arhiv: Registracija na spletni strani projekta ADRIATINN

Vabimo vas, da se vključite v bazo podjetij v okviru v projekta ADRIATINN, program IPA Adriatic CBC.

Arhiv: Objavljen javni razpis za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov v starem Kranju

Mestna občina Kranj objavlja javni razpis za sofinanciranje najemnin pritličnih poslovnih prostorov v starem Kranju v letih 2016 in 2017.

Arhiv: Novice iz mreže EEN

Enterprise Europe Network je v podporo majhnim in srednje velikim podjetjem ustanovil Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo Evropske komisije.

Arhiv: Ura teče naprej, Slovenija pa bolj kot ne spi!

Na novinarski konferenci 18. januarja so predstavniki GZS in gospodarstva spregovorili o pričakovanjih glede odzivov ministrstev na predloge iz Manifesta industrijske politike, ključnih področjih sprememb ter drugih aktualnih gospodarskih tematikah.

Arhiv: Pametna specializacija: predstavitev razpisov na področju RRI

Na petkovi konferenci se je prek 400 udeležencev seznanilo s svežnjem ukrepov na področju raziskav, razvoja in inovacij. Poudarek je bil na predstavitvi ciljev, pogojev in meril skupnega razpisa »Izboljšanje mednarodne konkurenčnosti in odličnosti raziskav za sodelovanje v verigah vrednosti«. Dogodek je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Arhiv: Prenos v živo: Pametna specializacija

Vse zainteresirane obveščamo, da je današnji dogodek možno spremljati v živo preko spleta. Za ogled preko spleta je potrebna registracija na povezavi http://s4.mitv.si. Po dogodku bo na istem spletnem mestu na voljo video posnetek.

Arhiv: Davčne blagajne: po novem letu obvezno obvestilo o računu in obveznosti kupca

Vsi uporabniki davčnih blagajn ali vezanih knjig računov morajo najpozneje 2. 1. 2016 v poslovnem prostoru na vsaki elektronski napravi za izdajo računov ali drugem kupcu vidnem mestu objaviti obvestilo o obveznosti izdaje računa in izročitve računa kupcu ter obveznosti kupca, da prevzame in zadrži izdani račun (obvestilo).

Arhiv: Oglejte si v živo: Zdravje na delovnem mestu

26. in 27. novembra se bo v Laškem zgodil strokovni posvet na temo promocije zdravja na delovnem mestu. Svoje izkušnje bodo z nami delili številni strokovnjaki iz različnih dejavnosti. Dogodek organizira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve in Zavodom za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Arhiv: Naložbeni načrt za Evropo: Evropski investicijski sklad in Slovenski podjetniški sklad sta podpisala sporazum v višini 180 milijonov EUR v korist slovenskih MSP-jev

Evropski investicijski sklad (EIS) in Slovenski podjetniški sklad (SPS) sta podpisala sporazum v okviru COSME programa, s podporo Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI), ki predstavlja srce naložbenega načrta za Evropo.

Arhiv: Obvestilo v zvezi z novostmi pri izmenjavi e-računov z javnim sektorjem

Dne 8. 10. 2015 je bil v Uradnem listu RS št. 75/2015 objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o standardih in pogojih izmenjave elektronskih računov prek enotne vstopne in izstopne točke pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju: Pravilnik).