JAVNI FORUM Z OKROGLO MIZO: Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?
Datum:
29.09.2022 13:00 - 29.09.2022 16:00
Kraj: Hiša mladih Ajdovščina
Organizator: EIT Food hub Slovenija
Kontakt: Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani, pisarna EIT Food hub, eit.food.slo@bf.uni-lj.si
VLJUDNO VABLJENI NA
JAVNI FORUM Z OKROGLO MIZO
Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?
V četrtek, 29. septembra 2022, ob 13.00 uri
v Hiši mladih Ajdovščina (Cesta IV. prekomorske 61a, Ajdovščina)
Na Javnem Forumu bomo spregovorili o ključnih razvojnih izzivih agroživilske panoge v Vipavski dolini, ki so aktualni tudi drugje v Sloveniji in širše. Dotaknili se bomo tem, kot so: namakanje kmetijskih površin, energetske učinkovitosti v agroživilstvu, lokalnih surovin in mednarodne konkurenčnosti slovenskih živilskih izdelkov.
Uvodoma bodo rezultate svojega terenskega dela predstavile skupine študentov, sledila pa bo okrogla miza z eminentnimi gosti: g. Tadej Beočanin (Občina Ajdovščina), prof. dr. Marina Pintar (Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani), g. Branimir Radikon, (Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica), mag. Janez Rebec (Pivka perutninarstvo, Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij), g. Primož Artač (Tosla Nutricosmetics), ga. Brigita Habjan Štolfa (Regijska Razvojna agencija ROD Ajdovščina).
Po dogodku ste vabljeni na druženje ob vrhunski gastronomski ponudbi.
Prosimo vas, da udeležbo sporočite na e-pošto eit.food.slo@bf.uni-lj.si, kjer dobite tudi
dodatne informacije.
prof. dr. Aleš Kuhar, l.r.
Vodja EIT Food Hub Slovenija,
Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
Fotogalerija