SREČANJE PARTNERJEV SRIP HRANA, 22. 10. 2020, spletno
Uvodoma je direktorica SRIP HRANA, dr. Tatjana Zagorc prestavila idejo o vzpostavitvi Nacionalnega inštituta za hrano, ki bi z ustrezno infrastrukturo, kadri in znanjem dopolnil mozaik uspešnih nacionalnih inštitutov, ki že delujejo na drugih področjih.
V nadaljevanju smo predstavili nov akcijski načrt SRIP HRANA in aktivnosti na področju kadrov, internacionalizacije, digitalizacije in sektorskih verig vrednosti. V okviru SRIP HRANA deluje tudi inovacijski center FITC, usmerjen v razvoj, proizvodnjo in komercializacijo novih živilskih izdelkov, sestavin in procesov.
Dogodek se je zaključil s predstavitvijo iniciative EIT Food za spodbujanje podjetništva in inovacij v živilskem sektorju ter razpravo o vplivu COVID-19 na agroživilski sektor v osrednji in vzhodni Evropi. Več na http://eitfood.eu/foodforesight
PROGRAM IN PREZENTACIJE
Pozdravni nagovor in predstavitev ideje o Nacionalnem inštitutu za hrano,
dr. Tatjana Zagorc, direktorica GZS-ZKŽP
Predstavitev Akcijskega načrta 3. faze SRIP HRANA in sektorskih verig vrednosti,
dr. Petra Medved Djurašinović, GZS-ZKŽP
Internacionalizacija, kadri prihodnosti – horizontalni področji SRIP HRANA,
mag. Tina Buh, GZS-ZKŽP
Digitalizacija - horizontalno področje SRIP HRANA in aktivnosti v okviru partnerstva Smart sensors 4 Agri-food,
Barbara Rupnik, GZS-ZKŽP
FTIC (Food Tech Innovation Center) - vertikalna veriga vrednosti SRIP HRANA,
Tilen Travnik, BEVO, biotehnološke rešitve d.o.o.
EIT Food – spodbujanje podjetništva in inovacij v živilskem sektorju,
Tamara Srdarev, GZS-ZKŽP
How is EIT Food preparing our food system for the future,
Aleksandra Nizynska, EIT FOOD