Zapri

Arhiv: 10. JUBILEJNA ECOTROPHELIA V MLADOSTNEM IN INOVACIJSKEM DUHU

MLADOSTEN IN INOVACIJSKI DUH 10. ECOTROPHELIE SLOVENIJA

 

V petek, 15. junija 2018, je Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij na 18. Vrhu kmetijskih in živilskih podjetij razglasila zmagovalne ekipe 10. jubilejne Ecotrophelie Slovenija 2018. Letošnje leto se je pomerilo 6 ekip študentov, zmagovalna ekipa pa je slavila s svojim izdelkom MOUSSE-HAVE; to je čokoladni mousse na osnovi odpadne vode čičerike (aquafaba) v dveh okusih, ki je primeren tudi za vegane in ljudi z alergijo na jajčne beljakovine. Vse ekipe so izžarevale inovacijski duh in izhajale iz obstoječih procesov v živilstvu ter pri tem dokazale, da dodobra razumejo pomen ponovne uporabe stranskih proizvodov, ki nastanejo pri predelavi in pridelavi hrane.

 


 

Ključni namen tekmovanja Ecotrophelia Slovenija na področju inovativnosti v živilskem sektorju je spodbujanje kreativnosti, inovativnosti in razvoja novih živilskih proizvodov, timskega dela, predvsem pa razvoja kadrov ter kompetenc. Tekmovanje je zasnovano tako, da povezuje slovensko živilskopredelovalno industrijo s fakultetami in raziskovalci. Gre za dragoceno praktično izkušnjo, saj imajo študentje možnost razviti inovativen živilski izdelek z združevanjem kompleksnih elementov razvoja (tehnološki, senzorični, proizvodni, zakonodajno-pravni, finančni, okoljski in trženjski) že v času študija. Na ta način je projekt popolnoma skladen z akcijskim načrtom strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva SRIP HRANA.

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Fotogalerija