Inštitut Jožef Stefan je objavil javni razpis za zbiranje povzetkov za drugo konferenco ISO-FOOD, ki bo potekala v Hotelu Bernardin v Portorožu od 24. do 26. aprila 2023. Program konference: Na simpozij so vabljeni raziskovalci, znanstveniki, strokovnjaki in zainteresirani deležniki, da predstavijo in delijo novo znanje, izkušnje, nove dosežke in rezultate raziskav. Predložite lahko izvirne povzetke v zvezi z naslednjimi temami: • Pristnost in sledljivost živil • Varnost in kakovost živil • Novi alternativni viri živil • Nanomateriali in nanotehnologija • Foodomika • Baze podatkov o živilih in semantika • Prehrana in zdravje • Ocena tveganja in obvladovanje tveganja • Meroslovje v živilstvu • Kakovost in viri vode Spletna prijava in oddaja povzetkov je mogoča preko www.isofood2023.si, kjer najdete vse potrebne informacije. Organizatorji sponzorirajo stroške registracije za do deset študentov za simpozij. Ključni datumi: Rok za oddajo povzetkov: 1. marec 2023 Obvestilo o sprejemu: 15. marec 2023 Rok za zgodnje prijave: 30. marec 2023 Izdaja znanstvenega in družbenega programa: 10. april 2023 Simpozij: 24.-26. april 2023 V primeru dodatnih vprašanj lahko kontaktirate organizatorje na isofood@ijs.si.