Zapri

Hrana je dobrina.

Hrana je dediščina in tradicija.

Hrana pa je v številnih pogledih tudi inovacija.


Ko govorimo o inovativnosti v kmetijsko-živilskem sektorju, govorimo o povezovanju tradicionalnosti z modernim življenjskim slogom, novimi tehnologijami in storitvami. Biti »živilsko« inovativen v današnjem času pravzaprav pomeni v veliko primerih izhajati iz tradicije in hkrati vanjo vplesti nove tehnološke trende. Pomeni ozirati se v prihodnost ob polnem zavedanju preteklosti in sedanjosti. Združujemo novo z »znanim«.

Dogodek Future Food, ki bo potekal 11. novembra 2019 od 10. ure dalje in katerega zaključek bo posvečen otvoritvi 4. razstave pod blagovno znamko Future – Hrana Prihodnosti, bo v prvem delu postregel s predavanji uglednih strokovnjakov s fokusnih področij SRIP HRANA. Govorili bomo o pridelavi in predelavi hrane, pri čemer ne bomo spregledali trendov v kmetijstvu in živilstvu ter tistih tem, ki vlečejo gospodarstvo v smeri razvoja, inovativnosti in konkurenčnosti. Tako se nam bodo kot predavatelji pridružili predstavniki Kmetijskega inštituta Slovenije, Inštituta Jožef Stefan, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter podjetij Mlinotest d.d. in Žito d.o.o.

Dogodek bomo zaključili z okroglo mizo, na kateri bodo gostje iz raziskovalne sfere in gospodarstva odgovarjali na vprašanja, ki so ključna za razvoj in prihodnost na področju slovenskega kmetijstva in živilstva.Utrinki dosedanjih FUTURE razstav in dogodkov