Zapri

Cepimo se

Mobilne enote za cepljenje - 22. 11. - 28. 11. 2021

Povezava

COVID-19: Z epidemiologinjo dr. Trop Skaza o zaščitnih ukrepih in varovanju pred okužbo

V časih, ko se okužbe z covidom-19 nezadržno širijo, je toliko pomembneje, da z uporabo preventivnih ukrepov, samozaščitniškem vedenjem, pa tudi s cepljenjem zavarujemo sebe in svoje najbližje pred okužbo. Vabljeni k ogledu posnetka pogovora s priznano epidemiologinjo prim. doc. dr. Alenko Trop Skaza, dr. med., spec., v oddaji Dobro jutro 16. novembra na VTV Vaši Televiziji.

VIDEO NIJZ IN GZS: CEPLJENJE PROTI COVID-19

Se tudi vi sprašujete, kako delujejo vektorska cepiva in kako mRNK cepiva? Kakšne so prednosti cepljenja, pa tudi kakšni so stranski učinki, če jih primerjamo na primer s stranskimi učinki, ki jih lahko povzroči tableta proti bolečim Lekadol? NIJZ je v partnerstvu z GZS pripravil krajše predavanje o cepivih in cepljenju proti covid-19. Vabljeni k ogledu videa.

KAMPANJA TI SI NA VRSTI

UKC Ljubljana je s partnerji izpeljal manjšo kampanjo Ti si na vrsti o pomembnosti upoštevanja ukrepov in možnostih za obvladovanje epidemije covida-19. Vabljeni k ogledu spotov posameznikov, ki z različnih zornih kotov prikazujejo, zakaj je tako pomembno za vsakega izmed nas, da s ciljem preprečevanja širjenja covida naredi vse, kar je v njegovi moči, in izkoristi vse možnosti, ki so na voljo.

Epidemija bolezni covid-19 je povzročila eno največjih kriz v zadnjem stoletju in korenito spremenila način našega življenja in delovanja. Učinkovita cepiva so za zdaj edino realno upanje, da se epidemija jeseni oziroma v naslednjem hladnem obdobju ne bo ponovila v vsej svoji razsežnosti. Zato pozivamo prebivalce Republike Slovenije, da tudi po izteku epidemije ravnajo odgovorno in se udeležijo cepljenja proti COVID-19, ter s tem prispevajo k temu, da se v jesenskem času  gospodarske razmere zaradi porasta okužb s COVID-19 ne bodo ponovno zaostrile.

V nadaljevanju objavljamo koristne informacije v zvezi s cepljenjem proti covid-19.

Mobilne enote v tednu od 23. 8. - 28. 8. 2021

INTERAKTIVNI PRIKAZ CEPLJENJA PO OBČINAH IN REGIJAH, objavljen na spletni strani NIJZ

 NIJZ: KAMPANJA NALEZIMO SE DOBRIH NAVAD – CEPIMO SE (12.4.2021)

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so skupaj z Ministrstvom RS za zdravje in Uradom vlade RS za komuniciranje oblikovali kampanjo promocije cepljenja proti covidu-19 za delovne organizacije s skupnim sloganom »Nalezimo se dobrih navad - cepimo se«. V ta namen so pripravili nabor orodij, ki jih lahko organizacije uporabijo skladno s svojimi potrebami. Več... Delovne organizacije