Pravilnik o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj) - sprememba - UL 54/2001
Na podlagi zakona o davku na dodano vrednost (Uradni
list RS, št. 89/98), v povezavi s 14. členom pravilnika o izvajanju
zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 4/99, 45/99,
59/99 in 101/99) 31. člena statuta Gospodarske zbornice Slovenije
in pravilnika o organizaciji dela združenja agroživilstva GZS, je
upravni odbor Združenja agroživilstva GZS na seji dne 12. 4. 2001
sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o
stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač
(kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj)
1. člen
V pravilniku o stopnjah običajnega odpisa blaga v
proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj
(Uradni list RS, št. 101/99) se v 11. členu na koncu 2. točke (pred
3. Testenine) doda nov odstavek, ki glasi:
Pri gotovih pekovskih izdelkih se priznava
kalo iz naslova osuška, ki je neločljivo povezan s prevozom,
manipulacijo in skladiščenjem v višini:
pri kruhu 6,0%,
pri slaščičarskih izdelkih 8%,
od vhodnega prometa skladišča.
Pri gotovih pekovskih, slaščičarskih in
konditorskih izdelkih ter polizdelkih se priznava odpis, ki je
neločljivo povezan z manipulacijo v višini:
pri pekovskih izdelkih 5%,
pri slaščičarskih izdelkih 8%,
pri konditorskih izdelkih 0,5%,
od vhodnega prometa skladišča.
2. člen
Te spremembe in dopolnitve pravilnika začnejo veljati
in se uporabljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike
Slovenije.
Št. 013.13-UO/01-32/SZ-200
Ljubljana, dne 19. junija 2001.
Predsednik UO
Združenja agroživilstva
Gospodarske zbornice Slovenije
Janez Železnikar l. r.
|
|
Avtor: ZŽI