Pravilnik o uradnem nadzoru temperature zamrznjenih živil - UL 63/2002
Na podlagi petega odstavka 16. člena zakona o
zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v
stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00 in 42/02), izdaja minister
za zdravje
P R A V I L N I K
o uradnem nadzoru temperature zamrznjenih živil
1. člen
Ta pravilnik določa način vzorčenja in metodo
merjenja temperatur zamrznjenih živil, ki se uporabljata pri
izvajanju uradnega nadzora v proizvodnji in prometu z zamrznjenimi
živili.
2. člen
Postopek vzorčenja in metoda merjenja temperatur
zamrznjenih živil se opravlja v skladu s postopki, opisanimi v
prilogi 1 in 2, ki sta sestavni del tega pravilnika.
3. člen
Metoda merjenja iz priloge 2 se uporablja le v
primerih, ko zdravstveni inšpektor upravičeno podvomi v rezultate
ugotavljanja odstopov od mejnih temperatur zamrznjenih živil,
pridobljenih v notranjem nadzoru v skladu s predpisom, ki ureja
varnost zamrznjenih živil.
4. člen
Za uradni nadzor zamrznjenih živil se lahko
uporabljajo tudi druge znanstveno veljavne metode, pod pogojem, da
to ne ovira prostega prometa zamrznjenih živil, če le izpolnjujejo
pogoje glede temperature iz predpisa, ki ureja varnost zamrznjenih
živil.
V primeru različnih rezultatov merjenj temperature, veljajo
rezultati, dobljeni z uporabo metode, opredeljene v tem
pravilniku.
5. člen
Ta pravilnik začne veljati petnajsti dan po objavi
v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 8. julija 2002 |
|
prof. dr. Dušan Keber, dr. med. l. r.
Ministerv za zdravje
|
Pripeti dokumenti
Avtor: ZŽI