Pravilnik o uradnem nadzoru temperature zamrznjenih živil - sprememba - UL 117/2002
Na podlagi petega odstavka 16. člena zakona o
zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v
stik z živili (Uradni list RS, št. 52/00 in 42/02), izdaja minister
za zdravje
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah pravilnika o uradnem nadzoru
temperature zamrznjenih živil
1. člen
V pravilniku o uradnem nadzoru temperature
zamrznjenih živil (Uradni list RS, št. 63/02) se v prvem odstavku
5. točke priloge 2:
v točkah b) in c) beseda natančnost nadomesti z besedo
točnost.
točka e) spremeni tako, da se glasi: e) točnost merilnega
instrumenta je treba periodično pregledovati glede na tehnične
lastnosti merilnega instrumenta in načina uporabe;;
točka f) črta, dosedanje točke g), h) in i) pa postanejo točke f),
g) in h).
Dodata se nova drugi in tretji odstavek, ki se glasita:
Skladnost merilnega instrumenta z zahtevami iz
točk a) do e) prejšnjega odstavka se dokazuje z veljavnim
kalibracijskim certifikatom, ki ga izda:
laboratorij pravne osebe, ki ga je Urad Republike
Slovenije za meroslovje z odločbo priznal kot nosilca nacionalnega
etalona za termodinamično temperaturo,
laboratorij, ki ima veljavno akreditacijo Slovenske akreditacije
na področju termodinamične temperature ali
drug laboratorij, katerega usposobljenost priznava Slovenska
akreditacija na podlagi večstranskih in dvostranskih sporazumov o
medsebojnem priznavanju kalibracijskih certifikatov, sklenjenih v
okviru Evropskega sodelovanja na področju akreditacije.
Iz kalibracijskega certifikata iz prejšnjega odstavka mora biti
posebej razvidno, da je merilni instrument skladen z zahtevami iz
točk a) do e) prvega odstavka te točke.
2. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi
v Uradnem listu RS.
Ljubljana, dne 18. decembra 2002. |
|
Minister
za zdravje
prof. dr. Dušan Keber, dr. med. l. r. |
Avtor: ZŽI