

European Federation of Building and Woodworkers



PROGRAMME

FINAL CONFERENCE OF THE FUTURE OF THE EUROPEAN LABOUR MARKET IN CONSTRUCTION PROJECT [FELM]

25th April 2023 08:30-16:00 CEST

An EU-funded joint project of EFBWW and FIEC assessing the effect of the increased numbers of **third country national companies and workers** in the European Construction sector

Interpretation available in: English, French, German and Slovenian

Location: Courtyard Prater/Messe Vienna Trabrennstraße 4, 1020 Wien, Austria

Time	Event
From 8:30	Welcome and registration
9:00-9:30 30 minutes	Opening and Introduction
	 Josef Muchitsch, Federal Chairman of GBH, Austria Christoph Wiesinger, Referent at WKO, Austria
	Introduction of the programme and participants
	Jonathan Cornah, Policy Officer at EFBWW
	Christine Le Forestier, Director of Social Affairs at FIEC
9:30-10:30 60 minutes	Presentation of the study (40 minutes) Questions and Answers (20 minutes)
	 Sonila Danaj, FELM expert researcher, Research Team Leader at European Centre for Social Welfare Policy and Research
	 Eszter Zólyomi, FELM researcher, European Centre for Social Welfare Policy and Research
	• Elif Naz Kayran, FELM researcher, European Centre for Social Welfare Policy and Research
10:30-11:00	Coffee Break



Project carried out with the financial support of the European Commission

11:00-12:00 60 minutes	 Panel 1: Competition from non-EU companies in the EU construction sector Moderated by Sonila Danaj Herbert Krutina, Board Member at Strabag AG (FIEC), Austria Jean-Marc Candille, National Secretary at FNCB-CFDT (EFBWW), France Alan Lievens, Chairman of the Board at European Dredging Association, Belgium
12:00-13:15	Lunch Break
13:15-14:15 60 minutes	 Panel 2: The presence of third-country national workers in the EU construction sector Moderated by Elif Naz Kayran Jan Vochten, Social Dialogue Director at Embuild (FIEC), Belgium Domagoj Ferdebar, Regional Organiser at SGH (EFBWW), Croatia Olena Abramovych, Brussels-based Ukrainian journalist, Ukraine
14:15-14:45	Coffee Break
14:45-15:00 15 minutes	 Presentation of Recommendations Jonathan Cornah, Policy Officer at EFBWW Christine Le Forestier, Director of Social Affairs at FIEC
15:00-15:30 30 minutes	 Reaction from and Perspective (15 minutes) Questions and Answers (15 minutes) Mr. Cosmin Boiangiu, Executive Director of the European Labour Authority
15:30-16:00 30 minutes	 Closing words and the way forward Tom Deleu, EFBWW Secretary General Christine Le Forestier, Director of Social Affairs at FIEC
End	

