Novice | Page 13
GZS

Arhiv: REZULTATI SO ZNANI IN 1. CAB PROGRAM SE BO KMALU PRIČEL

Nastopil je Dan D in med desetinami prijav smo izbrali 15 startupov, ki bodo sodelovali v projektu CAB - Crossborder Acceleration Bridge!

Arhiv: STARTUP E AI: ITALIA PENULTIMA IN CLASSIFICA

Secondo una ricerca condotta da Roland Berger e Asgard tra i top country, l’Italia risulta essere in diciannovesima posizione per quanto riguarda le startup dell’intelligenza artificiale. Lo studio “Artificial Intelligence-A strategy for European startups” rivela infatti che alle spalle dell’Italia nella classifica si posiziona soltanto la Russia. In Italia le startup dell’AI sono 22, decisamente poche nei confronti delle 1393 degli USA, le 383 della Cina e le 362 di Israele.

Arhiv: STARTUP IN UMETNA INTELIGENCA (AI): ITALIJA NA PREDZADNJEM MESTU NA LESTVICI

Glede na raziskavo, ki sta jo podjetji Roland Berger in Asgard opravili med vodilnimi državami, Italija zaseda devetnajsto mesto po številu startupov, ki se ukvarjajo z umetno inteligenco (AI). Raziskava "Artificial Intelligence-A strategy for European startups" namreč ugotavlja, da se je za Italijo uvrstila le Rusija. V Italiji deluje le 22 AI startupov, kar je izjemno malo v primerjavi z ZDA, ki ima 1393 tovrstnih startupov, s Kitajsko, ki jih ima 383, ter z Izraelom, kjer jih je 362.

Arhiv: Business Matchmaking na VISION Stuttgart 2018

Od 6 do 8 novembra bo VISION Stuttgart 2018, vodilni sejem o strojnem vidu. Na dogodku Business Beyond Borders (BBB) v sodelovanju z regionalno zbornico Stuttgart in ob podpori Evropske komisije organizira B2B dogodek.

Arhiv: Po junijskem rahlem padcu julija ponovna rast porabe električne energije v industriji

Junija smo beležili rahel padec porabe električne energije v industriji (0,5%), medtem ko je julija spet prevladala rast, ki je znašala 6,8% glede na enako lansko obdobje. Pri tem so neposredni odjemalci beležili rast tako junija (0,1%) kot julija (4,8%), celotna poraba v Sloveniji pa je junija padla za 0,3% in julija narasla za 3,5%.

Arhiv: Trpinčenje na delovnem mestu

Trpinčenje na delovnem mestu je vsako ponavljajoče se ali sistematično, graje vredno ali očitno negativno in žaljivo ravnanje ali vedenje, usmerjeno proti posameznim delavcem na delovnem mestu ali v zvezi z delom.

Arhiv: Javni poziv za sofinanciranje sistematičnega razvoja poslovne odličnosti podjetij v letih 2018 in 2019

Javni poziv je bil objavljen dne 21.8.2018 in je odprt do 24.9.2018. Namen javnega poziva je podpreti podjetja pri doseganju in trajnemu ohranjanju ravni uspešnega delovanja s svetovalno podporo na področju poslovne odličnosti in svetovanja na za podjetja prioritetnih področjih ter usposabljanju ključnih kadrov na področju poslovne odličnosti po modelu EFQM.

Arhiv: Vodstvo in sodelovanje delavcev

Za dobro varnost in zdravje na delovnem mestu je ključno močno, učinkovito in prepoznavno vodstvo, ki pri odločitvah vključuje zaposlene. Posledično pa visoka raven varnosti in zdravja bistveno pripomore k uspehu podjetja.

Arhiv: GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE NA MOS-u

Arhiv: GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE NA MOS-u

V času med 11. in 14. septembrom vas vabimo na zanimive dogodke in individualna svetovanja na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Arhiv: BANDO PER STARTUP – SCADENZA 31 AGOSTO

Sei una startup innovativa? Vuoi dare una marcia in più al tuo business? Il programma di accelerazione transfrontaliero sperimentale CAB fa al caso tuo: iscriviti online fino al 31 agosto! Selezioneremo 10 startup e le aiuteremo a crescere sui mercati italiano e sloveno grazie a un percorso che prevede 3 mesi a Lubiana e 3 mesi in Italia (Udine + Venezia). I team che parteciperanno alla sperimentazione avranno accesso a una rete di mentori e consulenti, saranno presentati a investitori internazionali e potranno avviare collaborazioni con grandi imprese leader di settore come Danieli Group, Telekom, Irinox e altre.