Novice | Page 18
GZS

Arhiv: Zbornično zrcalo: GZS v decembru 2017

Vabimo vas k ogledu Zborničnega zrcala, video pregleda najzanimivejših aktivnosti Gospodarske zbornice Slovenije v minulem mesecu.

Arhiv: Napotitve v primeru servisa ali montaže po 1.1.2018

1.1.2018 prične veljati Zakon o čezmejnem opravljanju storitev, ki prinaša nova postopkovna pravila in pogoje, ki jih bo treba izpolnjevati za pridobitev obrazcev (potrdila) A1. Delodajalci, ki bodo želeli pridobiti potrdilo A1, bodo morali izpolnjevati kar nekaj pogojev, ki jih bo v postopku izdaje potrdila A1 preverjal Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki bo tudi po 1. 1. 2018 bo še vedno organ, pristojen za izdajo potrdil A1.

Arhiv: Novembra smo beležili povečano rast porabe električne energije v industriji

Novembra 2017 smo že dvanajstič zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako obdobje v predhodnem letu, ki pa je bila tokrat s 13,4% znatno višja kot oktobra, ko je rast znašala 2,1%. Visoko 11,2% rast so beležili tudi neposredni odjemalci (oktobra 5,0%). Celotna poraba pa je bila novembra za 7,2% večja kot v enakem obdobju v predhodnem letu (oktobra je bila večja za 1,1%).

Arhiv: Oktobra smo beležili nadaljevanje rasti porabe električne energije v industriji

Oktobra smo že enajstič zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki pa je bila z 2,1% nekaj večja kot septembra (1,1%). Pri neposrednih odjemalcih smo po septembrskem padcu 1,8%, oktobra beležili rast 5,1%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji se je oktobra povečala za 1,1% (septembra za 0,6%) glede na enako lansko obdobje.

Arhiv: Ne spreglejte: Podjetja, ne pozabite nam sporočiti vaše NAJAVE UČNIH MEST

Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, pripravlja RAZPIS za vpis v srednje šole za šolsko leto 2018/2019.

Arhiv: 8,8 milijonov EUR za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

Sklad je 15. decembra 2017 na spletni strani objavil javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile« za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc.

Arhiv: Obvestilo o vzpostavitvi Registra dejanskih lastnikov in obveznosti ugotavljanja in vpisa podatkov

Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) v 41. členu določa obveznost poslovnih subjektov, ki so opredeljeni v 35.,36. in 37. členu ZPPDFT-1, da najkasneje do 19.11.2017 ugotovijo podatke o svojem dejanskem lastniku ali lastnikih ter vzpostavijo in upravljajo natančno evidenco podatkov o svojih dejanskih lastnikih, ki se posodablja ob vsaki spremembi podatkov.

Arhiv: Novo Zbornično zrcalo: GZS v oktobru 2017

Vabimo vas k ogledu video pregleda najzanimivejših aktivnosti Gospodarske zbornice Slovenije v mesecu oktobru.

Arhiv: Poziv za sodelovanje na dobrodelnem bazarju zveze NATO

Tudi letos bo Slovenija sodelovala na dobrodelnem bazarju zveze NATO, ki bo potekal 18. in 19. novembra 2017 na sedežu NATO v Bruslju. Na slovenski stojnici bomo promovirali slovenske izdelke, turistično ponudbo in kulinariko.

Arhiv: Septembra smo beležili skromno rast porabe električne energije v industriji

Septembra smo že desetič zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki pa je bila z 1,1% skromnejša kot avgusta, ko smo beležili 12,2% rast. Pri neposrednih odjemalcih smo beležili padec 1,8%, avgusta je padec zanašal 0,7%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je septembra narasla za 0,6% (avgusta za 5,8%) glede na enako lansko obdobje.