Novice | Page 21
GZS

Arhiv: Izšla je nova številka E-biltena Poslovni tednik št. 23/2017

Turški avtomobilisti na obisku v Sloveniji – Preberite v PT št. 23/2017

Arhiv: Informacije za člane - ugotavljanje in sporočanje dejanskih lastnikov poslovnih subjektov

Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma je konec lanskega leta uvedel novo obveznost za poslovne subjekte, katere namen je zagotavljanje transparentnosti lastniških struktur poslovnih subjektov in posledično onemogočanje zlorab poslovnih subjektov za pranje denarja in financiranje terorizma. Obveznost je posledica AML Direktive.

Arhiv: V A B I L O: povezujemo slovenska in avstrijska podjetja

Spoštovani, v sklopu projekta EXPEDIRE, ki smo ga na GZS začeli 1. aprila 2017, nudimo podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem pri njihovih prvih korakih na tuji trg, prav tako pa tistim, ki so le-te že osvojili in iščejo nove potencialne partnerje. Če želite izkoristiti to priložnost, vas vljudno vabimo k sodelovanju.

Arhiv: Brezplačno usposabljanje mentorjev v podjetjih

Vabimo vas, da se nam pridružite na brezplačnemu usposabljanju mentorjev dijakom oz. študentom za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom oz. praktičnega izobraževanja.

Arhiv: Zbornično zrcalo: GZS v aprilu 2017

Arhiv: Odgovorno do vode Regijski natečaj

Bled Water Festival (BWF) razpisuje regijski natečaj Odgovorno do vode, pri katerem nagrajujejo dobro in odgovorno ravnanje z našo najvažnejšo surovino – vodo. Pri razpisu lahko sodelujejo podjetja iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in letos prvič tudi Avstrije. Natečaj je odprt do 31.05.2017 in udeležba je brezplačna.

Arhiv: AGROKOR GROUP – 60 dnevni rok za prijavo terjatev

Skladno z Zakonom o izredni upravi v sistemsko pomembnih podjetjih Republike Hrvaške je 10. 4. 2017 sodišče, pristojno za gospodarske zadeve, potrdilo predlog vlade Republike Hrvaške, da izredni pooblaščenec v Agrokor group, ki je holdinška družba, katere osnovna dejavnost je proizvodnja in distribucija hrane ter pijače in maloprodaja le-te, postane Ante Ramljak.

Arhiv: Zbornično zrcalo: GZS v marcu 2017

Arhiv: Kolektivne pogodbe in urne postavke: Spremembe v Avstriji!

S 1. majem začnejo v Avstriji veljati spremembe določenih kolektivnih pogodb ter tudi nove urne postavke. Pred napotitvijo v Avstrijo, ki bo začela veljati s 1.5.2017, preverite, ali je na vašem področju opravljanja storitev prišlo do sprememb kolektivnih pogodb in v pozitivnem primeru le-te spremembe tudi nemudoma upoštevate. Tudi za napotene delavce v Avstrijo, ki ste jih prijavili pred 1.5.2017, veljajo omenjene morebitne spremembe urnih postavk in morate po 1.5.2017 plačevati delavce po novih, višjih urnih postavkah in to upoštevati pri izračunih plač za mesec maj 2017.

Arhiv: SRIP MATPRO

Cilj strateško razvojno inovativnega partnerstva MATeriali za končne PROdukte (MATPRO) je povezati akterje metalurške, kovinsko-predelovalne in kemijske industrije z inštitucijami znanja v vrednostne verige in mreže za skupen nastop pri iskanju in razvoju novih, prebojnih produktov s sloganom »samo skupaj smo lahko zares uspešni«.