Novice | Page 24
GZS

Arhiv: V septembru in oktobru smo po dvomesečnemu padcu ponovno beležili rast porabe električne energije v industriji

Po padcu porabe električne energije v industriji v juliju (-5,7%) in avgustu (-3,7%) smo v septembru (+2,7%) in oktobru (+2,2%) ponovno beležili rast porabe električne energije glede na enako obdobje lani.

Arhiv: Prenova poklicnega izobraževanja v Sloveniji

Evropski center za razvoj poklicnega izobraževanja – CEDEFOP je kot svetovalna organizacija vključena v prenovo poklicnega izobraževanja v Sloveniji. V ta namen je pripravila zelo kratko spletno anketo, ki je v prilogi. Ne bo vam vzela več kot 5 minut časa. Vabljeni, da sodelujete s svojim mnenjem. Prosimo, kliknite na povezavo in sledite besedilu. Besedilo in anketna vprašanje so v slovenskim jeziku.

Arhiv: Slovenska podjetja omogočajo učiteljem usposabljanje v realnem delovnem okolju

Program »Dvig poklicnih kompetenc učiteljev« povezuje izobraževanje in gospodarstvo s posebno obliko krožnega zaposlovanja, ki omogoča učiteljem srednjih poklicnih in strokovnih šol, da se usposabljajo v realnem delovnem okolju ter tako lažje držijo korak z razvojem tehnologij, sledijo spremembam na strokovnem področju in temu prilagajajo poučevanje.

Arhiv: Dan potem: MGRT umaknilo četrto mnenje

V petek smo objavili četrto mnenje ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki zadeva presojo o upravičenosti olajšav za raziskave in razvoj (R&R) ter s tem povezane inšpekcijske nadzore Finančne uprave. S presenečenjem smo danes ugotovili, da je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) samo dan potem, ko smo v petek prek naše spletne stani o četrtem mnenju obvestili podjetja, obenem pa tudi združenja in zbornice pod okriljem GZS, to mnenje umaknilo s spletne strani.

Arhiv: Novo mnenje na temo olajšav za R&R

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v ponedeljek, 26. septembra 2016, objavilo novo mnenje o davčnih olajšavah za raziskave in razvoj (spodaj v povezavi znotraj besedila pod »mnenje 4«), s katerim podaja dodatno tolmačenje prejšnjih mnenj.

Arhiv: V juliju in avgustu smo beležili padec porabe električne energije v industriji

Po rahli trimesečni rasti od aprila do junija smo v juliju in avgustu ponovno beležili padec porabe električne energije, ki je znašal 5,7% v juliju in 3,7% v avgustu glede na enako obdobje lani. Nadaljevalo se je zmanjševanja porabe tudi pri neposrednih uporabnikih, ki traja že od januarja. V juliju je padec znašal 3,8% in v avgustu 2,8% glede na enako lansko obdobje. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je julija znižala za 2,9%, avgusta pa za 1,8% glede na enako obdobje lani.

Arhiv: Tudi v juniju se je nadaljevala rast porabe električne energije v industriji

V juniju se je nadaljevala skromna rast porabe električne energije v industriji, ki je znašala 1,4% glede na enako obdobje lani (maja smo beležili 1,2% rast). Pri neposrednih uporabnikih pa smo junija beležili 3,1% padec porabe, medtem ko je maja je znašal 4,9%.

Arhiv: Pogovor s predsednikom GZS Marjanom Mačkoškom

Arhiv: PREDLOG ZAKONA O VAJENIŠTVU – JAVNA RAZPRAVA

Preko e-demokracije je odprta javna razprava o predlogu Zakona o vajeništvu. Pristojno ministrstvo je določilo rok za oddajo pripomb 19. avgust 2016.