Novice | Page 3
GZS

Arhiv: Mediacijska šola na GZS v okviru projekta Krepitev kompetenc

12. aprila 2021 je s certifikatom mediatorja zaključil 100-urni trening veščin mediacije kot reševanja individualnih delovnih sporov za 18 slušateljev GZS in sindikata PERGAM, od tega 12 zborničarjev. Mediacijska šola je potekala od decembra 2020 do aprila 2021 na GZS v okviru projekta Krepitev kompetenc socialnih partnerjev v procesu kolektivnega dogovarjanja. Šolo je vodila dr. Tanja Pia Metelko, direktorica Inštituta za mediacijo CONCORDIA; delovnopravne teme je slušateljem predstavila Metka Penko Natlačen, vodja tega projekta in namestnica direktorja Pravne službe.

Arhiv: Spremembe v duševnem zdravju zaposlenih zaradi COVID-19 že opazne

Pandemija COVID-19 močno vpliva na vsakdanje življenje, na zdravstvenem, medosebnem, gospodarskem in finančnem področju. Izbruh COVID-19 in ukrepi za zajezitev so in še bodo dolgoročno vplivali na gospodarstvo, podjetja in delovno okolje. Organizacije tako nenehno prilagajajo delovne procese, kar vključuje veliko načrtovanja, usposabljanja kadra in namenjanje veliko več časa komunikaciji z zaposlenimi.

Arhiv: Prevzemanje družbene odgovornosti - vprašalnik EASME

Izvajalska agencija EU za mala in srednje velika podjetja (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises – EASME) je naročila študijo o prevzemanju družbene odgovornosti malih in srednje velikih podjetij (MSP) ter novoustanovljenih podjetij.

Arhiv: Vprašalnik o prejeti državni pomoči 2020

Vljudno vas vabimo k izpolnitvi vprašalnika o prejeti državni pomoči v letu 2020.

Arhiv: Mnenje IRSD na temo, o nadomestilu in minimalni plači

Na vprašanje, kakšen je pravilen obračun prejemka delavca, ki ima osnovno plačo nižjo od minimalne plače in ki je v istem obračunskem obdobju na delu in v bolniškem staležu, smo dne 30.10.2020 prejeli še mnenje Inšpektorata za delo. Mnenje se v celoti sklicuje na mnenje MDDSZ z dne 9.10.2020.

Arhiv: Novi izzivi absentizma v času negotove prihodnosti

Na konferenci bomo spregovorili o absentizmu v Sloveniji in osvetlili, kako nanj vplivajo razmere v času epidemije COVID-19. Pozornost bomo posvetili preprečevanju negativnih odzivov zaposlenih na hitro uvajanje sprememb v delovna okolja in učinkovitim pristopom na področju usposabljanja in izobraževanja, predvsem starejših sodelavcev, za uporabo novih tehnologij.

Arhiv: Baza slovenskih izvoznikov za promocijo na tujih trgih

Je vaše podjetje že vključeno v bazo SLOEXPORT? Vpišite se ali pa posodobite že obstoječ vnos podatkov!

Arhiv: Vabilo na dvostranske sestanke med podjetji in raziskovalci

GZS tudi letos sodeluje pri so-organizaciji vnaprej načrtovanih dvostranskih sestankov med raziskovalci in podjetniki z mednarodno udeležbo v okviru 13. Mednarodne konference o prenosu tehnologij (ITTC, International Technology Transfer Conference) (http://ittc.ijs.si/).