

European strategy for public procurement in construction. End of the year roundtable. 16 December 2020, 16.00 CET

16.00 - 16.35 - General panel - all participants (35 min).

- ▶ 16.00 16.10 Welcome and short introduction Sorin Cebotari, weTHINK (10 min).
- ▶ 16.10 16.30 Keynote speaker, presentation and Q&A (20 min).
 - Anna LUPI, European Commission, DG Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs, Unit G.1 – Public Procurement Strategy.
- 16.30 16.35 Introducing working groups and moderators Sorin Cebotari, weTHINK (5 min).



 \mathbf{A}

888

16.35 - 17.30 - Workgroups (55 min).

▶ 16.35 - 16.40 - Presentation of the group's topic and introduction of presenters (5 min).

16.40 - 17.05 Institutional capacity workgroup. (25 min)

- Keynote: Ulrich Nolting, Managing Director InformationsZentrum Beton GmbH, Germany.
- Topic: "Capacity Building through Information Tools".

16.40 - 17.05 Standardization and planning workgroup. (25 min)

- Keynote: Benjamin Petrović, Project manager, Croatia Green Building Council, Croatia.
- Topic: "LIFE Level(s) as a means of integrating EU policies with national public procurement processes".

• 16.40 - 17.05 Social and financial working group. (25 min)

- **Keynote:** David Hanel, Senior policy adviser, EIC Federation, Germany. • Topic: "Sustainable procurement in the 21st Century".
- 16.40 17.05 Digitalization workgroup. (25 min)
- - Keynotes: Emir Prcic, Managing director and Clemens Kuprian, Deputy Managing Director, Austrian. Register for Tenders.
 - Topic: "The Austrian Model: Best Practice in Public Tendering" Procedures".
 - Keynote: Veljko Janjic, CEO & Co-Founder, BEXEL Consulting and the Vice-Chair of EFCA Digitalisation and BIM Committee, Slovenia.
 - **Topic:** "Next generation of Digital Construction Management".

17.05 - 17.10 - Introducing top strategy recommendation and opening up the floor for discussion (5 min).

17.10 - 17.30 - Collecting inputs from participants on top implementation strategies (what should we focus on?) (20 min).



17.30 - 18.00 - Wrap up and present top strategy per group (30 min).

- 17.30 17.50 Group moderator to present top strategies discussed/selected in each working group (20 min).
- 17.50 18.00 Wrap up, final conclusion and further activities (10 min).



weTHINK. | Hornsteiner Weg 50 | 9201 Krumpendorf Austria | info@wethink.eu | wethink.eu ©weTHINK, 2020