Novice


3. Odprti forum Slovenske digitalne koalicije

 

 

Aktualna virusna kriza po sili razmer pospešuje digitalizacijo, hkrati pa razgalja nekatere sistemske pomanjkljivosti, ki jih moramo odpraviti, da bo v običajnih ali podobnih kriznih razmerah digitalno preoblikovana družba v prihodnje lahko delovala še bolje.

 

Digitalizacija še naprej ostaja interdisciplinarni in medsektorski razvojni problem, ki zahteva sodelovanje med vsemi deležniki. Doseči moramo razvojni konsenz in oblikovati spodbudnejše strateško-izvedbeno okolje za usklajevanje razvojnih aktivnosti in izvajanje komplementarnih razvojnih projektov. In prav pri teh prizadevanjih vidimo v Slovenski digitalni koaliciji svojo vlogo. Skupaj in v sodelovanju vseh deležnikov koalicije moramo zasledovati medsektorske multiplikativne razvojne učinke in skupne cilje, kar nas bo uvrstilo med vodilne države, hkrati pa bomo bolje pripravljeni, ko se bomo naslednjič soočili s podobnim preizkusom delovanja digitalne družbe. Aktualnih vprašanj digitalizacije se bomo dotaknili z vidnejšimi predstavniki in sogovorniki iz vrst vseh sektorjev združenih v koaliciji, ki bodo osvetlili ključne razvojne pomanjkljivosti, probleme, razvojne priložnosti in možnosti, ki bodo Slovenijo popeljale naprej.

 

3. Forum, ki bo potekal 26.11., je namenjen odprti izmenjavi mnenj deležnikov, izkušenj ter izhodišč za načrtovanje nadaljnje digitalizacije, zato vse, ki vas zanima hitrejše napredovanje Slovenije na poti digitalnega preoblikovanja, vabimo k aktivnemu sodelovanju. Več o dogodku lahko najdete tukaj.

 

 Kot eno od vzporednih srečanj, bo med 11:35 -12:35 potekal Odprti dialog na temo Pametnih mest in skupnosti, na katerega vas vabimo k sodelovanju.

 

Program tega sklopa:

11:35 – 11:40  Uvod (Andrej Kotar, Delovna skupina za pametna mesta in skupnosti pri Slovenski digitalni koaliciji )

 

11:40 – 11:55  Predstavitev rezultatov raziskave o stanju in potrebah na področju digitalne preobrazbe v občinah ( dr. Domen Kos, Direktor, IPM Skupina d.o.o. )

 

11:55 – 12:35  Odprti dialog, okrogla miza in razprava, kjer se bomo dotaknili tematik:

  • Viri za vlaganja v digitalno preobrazbo
  • Digitalne kompetence
  • Katera so tista nujna področja, ki jih je potrebno nasloviti
  • Kaj prinaša prihodnost

Sodelujoči: župan Kočevja, dr. Vladimir Prebilič, Andrej Kotar, Delovna skupina za pametna mesta in skupnosti pri Slovenski digitalni koaliciji, Jurij Dolžan, MJU, Urad za informacijsko družbo, Aleš Pevc, Odeon, Tehnološki park Ljubljana.

 

Moderator sklopa: dr. Domen Kos, Direktor, IPM Skupina d.o.o.

 

3. Forum Slovenske digitalne koalicije bo letos izjemoma izveden kot videokonferenca. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Odprti 3. Forum Slovenske digitalne koalicije organizirajo predstavniki ustanoviteljev koalicije.

 

Več o dogodku in prijavi tukaj >>



Fotogalerija