Mediji

Arhiv: GZS: S prenovo plačnega sistema se ne sme več odlašati

Ljubljana, 14. marec 2019 - 28 najvišjih predstavnikov delodajalskih organizacij in sindikalnih central se je udeležilo današnjega prvega srečanja socialnih partnerjev za obravnavo predloga Socialnega sporazuma za prenovo plačnega sistema in rast plač v obdobju 2019-2025, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije.

Prisotni predstavniki sindikatov in delodajalskih organizacij so pobudo Gospodarske zbornice Slovenije za nov socialni plačni sporazum ocenili kot dobrodošlo aktivnost za oživitev socialnega dialoga na področju prenove plačnega sistema. Medtem ko so določene vsebine označili kot pozitivne, so napovedali pripombe do nekaterih drugih. Strinjali pa so se, da je to trenutno edini predlog prenove plačnega sistema, ki je na mizi. Svoje podrobnejše vsebinske odzive bodo še posredovali. 

Strinjali so se, da je treba nadaljevati z aktivnostmi za krepitev socialnega dialoga, doseganje primerljivosti slovenskega plačnega sistema z evropskimi državami, ustrezne rasti plač in vzpostavitve pogojev za čim boljše delovanje gospodarstva. 

Gospodarska zbornica Slovenije je ponovno izpostavila nujnost konstruktivnega sodelovanja socialnih partnerjev v smeri prenove plačnega sistema. Pri tem ni pomembno, kdo predlog pripravi, ampak da se doseže najboljša rešitev. V tem kontekstu na GZS razumemo tudi današnjo pobudo sindikatov za novo splošno kolektivno pogodbo za gospodarstvo, ki jo bomo natančno preučili.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.