Mediji

Arhiv: Reprezentativne delodajalske organizacije ponovno pozivamo poslanke in poslance k takojšnjemu sprejemu predlaganih sprememb zakona o dohodnini, saj je predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu predloga zakona umaknjen

GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS ponovno pozivamo poslanke in poslance k takojšnjemu sprejemu predlaganih sprememb Zakona o dohodnini, na podlagi katerih bi zaposleni prejeli višje neto plače, kupna moč bi se povečala, gospodarstvo pa bi lahko hitreje okrevalo.

Arhiv: GZS podpira predlog zakona o davku od virtualnih valut

Ljubljana, 16. februar 2022 - Gospodarska zbornica Slovenije pozdravlja predlog zakonske ureditve obdavčitve virtualnih valut. Kot pravi generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, se s predlogom zakona, ki ga je finančno ministrstvo objavilo na spletni strani E-demokracija, zapira pravna praznina na tem področju.

Arhiv: Kakšen je pravilen način preverjanja pogoja PCT s strani delodajalca pri zaposlenih?

Slediti je treba temeljnemu načelu varstva osebnih podatkov, ki zahteva ustrezno pravno podlago, ter načelu najmanjšega obsega osebnih podatkov. Podrobneje pojasnjuje pravilen način preverjanja pogoja PCT v Hitrem poslovnem nasvetu Barbara Gnilšak iz Pravne službe GZS.

Arhiv: Poslovni forum Slovenia – The Green Table of Europe

Na EXPO v Dubaju se danes odvija poslovni forum na temo »Slovenia – The Green Table of Europe«.

Arhiv: Predlagani zakon o nujnih ukrepih za omilitev posledic zaradi vpliva visokih cen energentov samo začasno rešuje problematiko gospodinjskega odjema energentov za skupne kurilnice večstanovanjskih stavb

V Združenju upravnikov nepremičnin pri GZS-Zbornici za poslovanje ugotavljajo, da predlog zakona za etažne lastnike skupnih kurilnic ne prinaša trajne rešitve nastalega položaja. Lahko povzroči celo poslabšanje njihovega pravnega položaja.

Arhiv: Gospodarska delegacija kmetijskih in živilskih podjetij odhaja na EXPO 2020 v Dubaj

Ljubljana, 11. februar 2022 – Na poslovnem forumu se bo predstavila slovenska živilsko predelovalna industrija in podjetja s svojimi proizvodi. V okviru poslovnega obiska bodo gospodarstveniki iz 23 podjetij obiskali tudi največji specializirani živilski sejem v regiji »Gulfood«.

Arhiv: Nujne višje neto plače zaposlenih!

Ljubljana, 10. februar 2022 – "Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že vrsto let ugotavlja, da je treba neto plače zaposlenih povišati, v kolikor želimo v Sloveniji zadržati visoko kakovostni kader, ki tudi pomembno prispeva k povečanju dodane vrednosti, in ostati primerljivi predvsem s srednjeevropskimi državami, ki so tako reformo že izpeljale," glede predloga novele zakona o dohodnini pravi predsednik GZS Tibor Šimonka.

Arhiv: Predsednik GZS Tibor Šimonka ob udeležbi na slovenskem nacionalnem dnevu na EXPO Dubaj

Slovenija je življenjsko odvisna od izvoza storitev in blaga. Tak paviljon in srečanje, kot je Expo, sta tako izredno velika in pomembna naložba za prihodnost slovenskega gospodarstva, s tem pa tudi Slovenije kot take.

Arhiv: Ali opravljate mednarodne prevoze blaga s kombiji?

Če ste prevoznik in opravljate mednarodne prevoze blaga z vozili ali s kombinacijo vozil, katerih največja dovoljena masa naloženega vozila presega 2,5 tone, torej s kombiji, boste v skladu z evropsko Uredbo od 21. maja letos potrebovali licenco.

Arhiv: Predsednik GZS Tibor Šimonka na sestanku s predsednikom GZ Dubaj Hamadom Buamimom

Na srečanju predsednikov Gospodarske zbornice Slovenije in Gospodarske zbornice Dubaj, Tiborja Šimonke in Hamada Buamima, sta predsednika izmenjala zahvali za odlično sodelovanje pri krepitvi poslovnih partnerstev članov obeh zbornic, kot je bilo denimo zadnje, januarsko, srečanje slovenskih živilskih podjetij z dubajskimi agenti, distributerji in uvozniki. Dogovorila sta se tudi za povratni obisk slednjih ter potencialnih investitorjev pri predstavnikih živilskega sektorja v Sloveniji.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.