Novice


Arhiv: Seminar: Obračunavanje stroškov dela, potnih nalogov ter bonitet, materialnih stroškov in poročanje na REK obrazcih- Postojna, 08.10.2014

 Ugodnost za člane GZS

    Popust za člane GZS  


Vabimo vas na seminar:

OBRAČUNAVANJE STROŠKOV DELA, POTNIH NALOGOV TER BONITET, MATERIALNIH STROŠKOV 
IN
 POROČANJE NA REK OBRAZCIH

v sredo 08. oktobra 2014 ob 9h 
na Območni zbornici Postojna
Cankarjeva 6, Postojna

Namen seminarja:
Na našem praktičnem seminarju bi vas radi seznanili z obračuni različnih prejemkov zaposlenih (plače, nadomestila, bonitete, regres za letni dopust in drugi prejemki iz delovnega razmerja). Seznanili vas bomo z novimi obračuni avtorskih pogodb in podjemnih pogodb, sejnin, pogodb o poslovodenju in pogodbe z prokuristi.od leta 2014 dalje. Na seminarju vas bomo seznanili z obračuni potnih stroškov, ki so povezani z službenimi potovanji tako doma kot v tujini, ki velja za zasebni in javni sektor. Predstavili vam bomo obračun najrazličnejših stroškov, ki so določeni v Uredba o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo. Predstavili vam bomo možnosti zaslužkov upokojenih oseb ter njihovo poročanje na REK obrazcih. Na seminarju vam bomo praktično predstavili, kako boste morali poročati plačila fizičnim osebam na obrazcu REK 1 in REK 2.

Vsebina:

  1. Obračun bruto plač in nadomestil pri enem ali več delodajalcih.

  2. Obračun različnih vrst bonitet.

  3. Obračun regresa za letni dopust pri enem ali več delodajalci.

  4. Obračun drugih prejemkov iz delovnega razmerja v skladu z Uredbo in kolektivnimi pogodbami (regres za prehrano, prevoz na in z dela, odpravnine, solidarnostne pomoči, jubilejne nagrade).

  5. Obračun stroškov službenih poti ter njihovo poročanje od 2014 dalje.

  6. Pogodbe iz drugega pogodbenega razmerja (avtorske pogodbe, podjemne pogodbe ipd.) ter njihova obdavčitev in poročanje v letu 2014.

  7. Pogodbe o poslovodenju in pogodbe s prokuristi.

  8. Pogodbe z upokojenimi osebami.

  9. Pogodbe o zaposlitvi ali pogodbe o poslovodenju v enoosebnih družbah.

  10. Poročanje o vrstah dohodkov fizičnih oseb na REK obrazcih.

  11. Odgovori na vprašanje udeleženk/udeležencev ter diskusija.

Komu je seminar namenjen?
Direktorjem in lastnikom, računovodjem in knjigovodjem v zasebnem in javnem sektorju, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem pri samostojnih podjetnikih in vsem računovodskim delavcem.

SEMINAR POTEKA V OBLIKI DELAVNICE ZATO IMEJTE ZRAVEN KALKULATORJE.

Seminar bo vodila:
mag. Lidija Robnik, univ. dipl. ekon. dolgoletna direktorica s področja financ in računovodstva, svetovalka s področja financ in računovodstva, strokovnjakinja ter samostojna podjetnica in zasebna višja predavateljica s področja financ, računovodstva in davkov na višji in visokih strokovnih šolah in fakultetah. Je izvajalka mnogih strokovnih seminarjev in delavnic ter pripravlja najrazličnejše strokovne in znanstvene članke.  

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:

  • za člane GZS: 95,00 € + DDV
  • za nečlane: 120,00 € + DDV 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, gradivo ter prigrizek med odmorom.
***Kotizacijo je ob potrditvi izvedbe izobraževanja potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3100 + matična številka vašega podjetja.

Prijavite se lahko preko on-line prijavnice najkasneje do ponedeljka 06. oktobra 2014 do 12 ure ali na e- naslov: tina.janus@gzs.si. eventualne odjave sprejemamo do istega dne, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Dodatne informacije:
GZS, Območna zbornica Postojna
Tel.: 05/7200 110
E-naslov: oz.postojna@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.