Novice


Arhiv: Brezplačni seminar »Sprejemanje različnosti«-Postojna, 20.10.2015

V okviru projekta pod skupnim nazivom »ZMOREMO–Spodbujanje enakosti in preprečevanje diskriminacije invalidov«, ki ga izvaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, s partnerji Društvom študentov invalidov Slovenije, Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije in Združenjem izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji (ZIZRS) vas vljudno vabimo na poseben dogodek:

Seminar oziroma delavnico: 
SPREJEMANJE RAZLIČNOSTI - usposabljanje strokovnih delavcev za zaposlovanje invalidov na odprtem trgu dela, ki bo potekal
v torek, 20. oktobra 2015 ob 10h ,
 v sejni dvorani GZS Območne zbornice Postojna, Cankarjeva 6, 6230 Postojna.

Po podatkih delodajalcev je usposobljenost strokovnih delavcev, ki delajo s človeškimi viri v običajnem delovnem okolju oziroma odprtem trgu dela, pomanjkljiva in ne dovolj celovita. Sedanja tradicionalna znanja glede na spremenjene razmere na trgu dela ne zadoščajo več. Zato potrebujejo predvsem nova in specifična znanja, ki so potrebna za delo z ranljivimi ciljnimi skupinami, predvsem invalidi.

Za potrebe projekta smo v ZIZRS zato razvili poseben program usposabljanja in izobraževanja za strokovne delavce pri delodajalcih na odprtem trgu dela, v okviru katerega bodo udeleženci spoznali preizkušene metode in dobre prakse pri zaposlovanju invalidov ter najnovejše pristope, vrednote in načela podpornega zaposlovanja invalidov v običajem delovnem okolju.

Komu je seminar namenjen:
Seminar je namenjen strokovnim delavcem, ki pri delodajalcih v običajnih delovnih okoljih oziroma na odprtem trgu dela skrbijo za človeške vire, predvsem za zaposlovanje invalidov in drugih ranljivih skupin. Poleg tega so vabljeni ostali strokovnjaki, ki jih zadevajo področja ravnanja z invalidnostjo na delovnem mestu.

Udeležba na izobraževanju šteje kot strokovno izobraževanje strokovnih delavcev po 2. točki 9. člena Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (UL RS, št. 87/11).


VLJUDNO VABLJENI!

Program seminarja »Sprejemanje različnosti« in prijavnica za udeležbo na seminarju sta priložena. 

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.