Novice


Arhiv: Aprilska ponudba Član Članu

Akcijske ponudbe v mesecu aprilu za člane GZS.

Arhiv: FESTIVAL ZDRAVJA v Novi Gorici, 2.-7. april 2023

V Novo Gorico se vrača tradicionalni FESTIVAL ZDRAVJA 2023, ki ga ob svetovnem dnevu zdravja in ob 75-letnici Svetovne zdravstvene organizacije pripravljajo Mestna občina Nova Gorica, Nacionalni institut za javno zdravje – Območna enota Nova Gorica, Mladinski center Nova Gorica, Center za krepitev zdravja – Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica, Društvo Ko-Rak.si in Športna zveza Nova Gorica.

Arhiv: Priložnost zame - Delodajalci zagotovite si finančno pomoč pri zaposlitvi novih sodelavcev

Priložnost zame - Program omogoča subvencionirano zaposlitev. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za najmanj eno leto ali za nedoločen čas.

Arhiv: Vabljeni na spletno predstavitev vzpodbud za zaposlovanje invalidov s poudarkom na prilagoditvi delovnega mesta za invalide

Sklad spodbuja zaposlovanje invalidov in ohranjanje delovnih mest zanje, nadzira izpolnjevanje kvote zaposlenih invalidov, hkrati pa odloča o pravicah in obveznostih invalidov in delodajalcev glede vzpodbud zaradi zaposlovanja invalidov ali neizpolnitve kvotne obveznosti.

Arhiv: GZS je na področju zaposlovanja tujcev proaktivna

Vlada je v predloga za spremembo in dopolnitev Zakona o tujcih ter Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki sta trenutno v javni obravnavi, vključila nekatere predloge GZS.

Arhiv: Kje so kadri? V tujini

Premalo otrok, nepremišljeno usmerjanje otrok pri izobraževanju, neprivlačni delovni pogoji - vse to nas je pripeljalo do današnjega pomanjkanja kadrov, je bila ugotovitev okrogle mize na 10. konferenci malega in srednjega podjetništva v organizaciji Podjetniško trgovske zbornice (PTZ) pri GZS. »Če se pošalim, je kadre pobrala tudi korona. Pa ne samo v Sloveniji. Prirast v državo je sicer pozitiven, vendar hkrati mladi, izobraženi, še vedno odhajajo,« je dejal minister za delo Luka Mesec. Zakona o tujcih in o zaposlovanju tujcev, ki sta zdaj v parlamentarni proceduri, po njegovem mnenju zamujata že nekaj let, saj nam letno zmanjka na trgu dela okoli pet tisoč ljudi.

Arhiv: Priprava na trajnostno poslovanje v gospodarstvu - 30. marec 2023, on line

Trajno poročanje in upravljanje podatkov sta kritična sestavna dela sodobne poslovne prakse, saj si organizacije vedno bolj prizadevajo pokazati svojo zavezanost z okoljskim, družbenim in upravljavskim ciljem (ESG). Na spletnem seminarju bomo predstavili, kaj je pomembno vedeti o ESG na splošno in o njegovi implementaciji v podjetje, raziskali zakonodajne okvire EU, pomen trajnostnega poročanja in učinkovitega upravljanja z ESG podatki. Predstavili bomo tudi motive v praksi trajnostnega delovanja storitvenih podjetij v Sloveniji ter osvetlili rezultate trajnostnega delovanja, med drugim skozi večje konkurenčne prednosti podjetij.

Arhiv: Za vzdržen pokojninski sistem nujna prenova drugega in uvedba tretjega stebra

Prenova pokojninskega sistema bo pomembno vplivala na obremenitve dohodkov delovno aktivnih oseb in odmero pokojnin za prihodnje upokojence. To odpira tudi večjo potrebo po lastnem varčevanju za starost, ki mora biti naslovljeno z ustreznimi instrumenti, so se strinjali udeleženci današnjega posveta o vzdržnem pokojninskem sistemu. Poleg prvega stebra je nujno okrepiti drugi steber ter uvesti fleksibilni tretji steber, ker imata posledično tudi pozitiven vpliv na razvoj domačega kapitalskega trga.

Arhiv: VABILO na dogodek Turistična pomlad

Spoštovani ponudniki turističnih storitev, vabimo vas na poslovni dogodek TURISTIČNA POMLAD, ki ga organizira Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina v partnerstvu z GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica. Skupaj s Sekcijo ponudnikov turističnih storitev pri GZS Severno Primorski gospodarski zbornici Nova Gorica, Območno obrtno-podjetniško zbornico Nova Gorica in Območno obrtno-podjetniško zbornico Ajdovščina vas v okviru tega dogodka vabimo, da se udeležite predstavitve na temo KULTURA JE NOVI TURIZEM, Možnosti, ki jih prinaša evropska prestolnica kulture GO! 2025. Na predstavitvi boste izvedeli več o programu evropske prestolnice kulture v letu 2023, izpostavljeni bodo veliki dogodki, ki prihajajo v letu 2025, predstavljene bodo projekcije obiska, vezane na evropsko prestolnico kulture, in primeri dobrih praks mest, ki so že nosila naziv EPK. Vabljeni k prijavi!

Arhiv: Zapora središča Nove Gorice zaradi kolesarske dirke v četrtek, 23. marca 2023

V četrtek, 23. marca 2023, bo v organizaciji Kolesarskega kluba Nova Gorica potekala kolesarska dirka za »2. Veliko nagrado Nove Gorice in Vipavske Doline«, ki se bo zaključila v Novi Gorici. Zaradi poteka dirke bodo po Vipavski dolini od 13.00 dalje občasne mobilne zapore, v času med 15.30 in 17.30 pa bodo na območju naselij Nova Gorica in Rožna Dolina popolne zapore nekaterih cest.

Arhivi