Novice


Predlog Zakona o digitalizaciji zdravstva - pripombe do 26. 4. 2024

12.4.2024 je Ministrstvo za zdravje na svoji spletni strani objavilo predlog Zakona o digitalizaciji zdravstva.

9. Kongres podjetništva

Vabimo vas na tradicionalni dogodek za podjetnike, Kongres podjetništva v Portorožu 17.5 in 18.5.2024. Ne zamudite edinstvene priložnosti za mreženje, izmenjavo znanj in izkušenj z uspešnimi podjetniki. Pridružite se nam v odličnem okolju Avditorija Portorož.

Investiranje in poslovanje v Srbiji

V sodelovanju s Srbskim poslovnim klubom Slovenija in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organiziramo tradicionalno poslovno-informativno srečanje na temo priložnosti in pogojev za poslovno investiranje slovenskih podjetij v izbranih srbskih mestih in občinah.

Seminar: Širitev mednarodnih obzorij – poslovne priložnosti v Kanadi na področju krožnega gospodarstva in čistih tehnologij

Širitev mednarodnih obzorij – poslovne priložnosti za poslovanje s Kanado na področju krožnega gospodarstva in čistih tehnologij EU ima vzpostavljen poseben program za pomoč pri vstopu na kanadski trg.

Obisk poslovne delegacije iz Kayserija (Turčija)

Slovenijo bo obiskala turška poslovna delegacija, ki jo bo vodil častni konzul Republike Slovenije v Turčiji iz mesta Kayseri, gospod Harun Hasyüncü.

Vavčerji za intelektualno lastnino

Sklad za pomoč malim in srednje velikim podjetjem (MSP) je shema nepovratnih sredstev, katere namen je pomagati MSP s sedežem v Evropski uniji na področju pravic intelektualne lastnine. Gre za pobudo Evropske komisije, ki jo izvaja Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) ob podpori uradov za intelektualno lastnino držav članic.

Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino

MSP lahko hitro in enostavno pridobijo do največ 60 % sofinanciranje upravičenih stroškov oz. min. 300,00 EUR in največ 3.000,00 EUR nepovratnih sredstev za udeležbo v gospodarski delegaciji v tujini.

UIL: Dan intelektualne lastnine - brezplačno spletno predavanje

Vsako pomlad, 26. aprila, obeležujemo svetovni dan intelektualne lastnine. Ta dan je priložnost, da poudarimo vlogo, ki jo imajo pravice intelektualne lastnine pri spodbujanju inovativnosti in ustvarjalnosti. Kampanji se z različnimi aktivnostmi pridružujejo tudi na Uradu za intelektualno lastnino, med drugim z brezplačnim spletnim predavanjem za širšo javnost 24. aprila.

Vesna Nahtigal: Plačujemo milijone, ker so cilji glede obnovljivih virov nerealni — GZS Podkasti: Ozadja #3

Vesna Nahtigal: Plačujemo milijone, ker so cilji glede obnovljivih virov nerealni — GZS Podkasti: Ozadja #3 »Pogrešam, da bi se pripravljavci NEPNa vprašali, koliko energije bomo potrebovali, da bi omogočili še naprej ta življenjski standard prebivalstvu, pa tudi na kakšen način bomo lahko poskrbeli za današnjo stopnjo industrializacije, ki jo imamo,« pravi generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal, ki neumorno ponavlja in prepričuje odločevalce, da revizija NEPN, ki jo mora Slovenija do poletja poslati v Bruselj, še vedno ne upošteva prihodnjih potreb in pričakovanj gospodarstva po stabilni in cenovno konkurenčni električni energiji.

Gospodarski krog: Vlada brez posluha za gospodarstvo

16 gospodarskih in kmetijskih organizacij, združenih v Gospodarski krog, je na predsednika Vlade RS naslovilo dopis, v katerem so na konkretnih primerih izpostavili, da več kot očitno v vladi ni pravega razumevanja za gospodarstvo, zdi pa se, da tudi ne pripravljenosti narediti korak v smeri njegove razbremenitve in s tem večje konkurenčnosti. Trenutno je videti, da vlada zgolj išče nove vire za dodatno obremenitev gospodarstva in za dvig javne porabe.

Arhivi