Podjetniško trgovska zbornica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Dosežki PTZ v letu 2017

    Arhiv: Dosežki PTZ v letu 2017

    V Podjetniško trgovski zbornici si z različnimi aktivnostmi prizadevamo za uresničevanje interesov naših članov. Na tiskovni konferenci smo predstavili naše storitve in glavne dosežke lanskega leta, ki so plod proaktivnega sodelovanja podjetnikov z našimi strokovnimi sodelavci.

    Arhiv: 5 PRAKTIČNIH KORAKOV ZA UGOTAVLJANJE GDPR SKLADNOSTI

    25. maj 2018 je datum, ko boste morali svoje postopke zbiranja, uporabe in hrambe podatkov uskladiti z zahtevami GDPR - Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov. Vsi ukrepi, ki jih boste za varovanje zasebnosti storili že pred rokom začetka veljavnosti uredbe, bodo pomembno vplivali na zagotovitev skladnosti, znižanje poslovnih tveganj, ureditev zaupanja in zaščito vaše blagovne znamke.

    Arhiv: Status upokojencev z vidika opravljanja dejavnosti in vodenja lastne družbe

    Zbornica računovodskih servisov in Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije sodelujeta na temo problematike statusa upokojencev z vidika opravljanja dejavnosti in vodenja lastne družbe. Veliko naših članov in njihovih strank se v tem obdobju upokojuje. Upokojenci lahko delajo, vendar pod veliko slabšimi pogoji, kljub pridobljeni pravici do pokojnine. Z namenom oblikovanja predlogov za ugodnejše rešitve v zvezi z delom upokojencev vas vabimo, da izpolnite anketo in nam svojim mnenjem in izkušnjo pomagate pri odpravi anomalij, ki so prisotne pri obdavčitvi dela upokojencev in drugih ciljev, ki smo si jih zadali v projektu.

    Arhiv: Strokovno izobraževalni seminar Laboratorijska protetika 2018

    Vabimo vas na 3. bienalno strokovno izobraževanje Laboratorijska protetika 2018 Združenje laboratorijske zobne protetike pri GZS – Podjetniško trgovski zbornici ter Zdravstvena fakulteta v Ljubljani organizirata 3. bienalno strokovno izobraževanje Laboratorijska protetika 2018, ki bo 2. in 3. februarja 2018 na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani.

    Arhiv: Poslovanje slovenskih podjetij v Avstriji

    Obveščamo vas, da bo dne 13. 12. 2017 na Brdu pri Kranju potekal 4. Skupni odbor Slovenije-Štajerska, kjer bo na omizju III – gospodarstvo, obravnavana tudi aktualna problematika poslovanja slovenskih podjetij v Avstriji. Dogodek bo priložnost, da pristojni z MGRT avstrijski strani neposredno predstavijo aktualno problematiko naših podjetij. V zvezi s tem moramo Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo sporočiti, s kakšnimi težavami se podjetja srečujejo pri poslovanju v Avstriji. Primere za vključitev v nabor trenutno najbolj aktualnih težav s katerimi se podjetja srečujejo pri poslovanju v Avstriji nam lahko sporočite najkasneje do 5. 12. 2017 na naslov ptz@gzs.si.

    Arhiv: Predvidene spremembe pri sklepanju pogodb za prodajo blaga na daljavo

    Evropska komisija je objavila spremenjeni predlog prvotne Direktive Evropskega parlamenta in Sveta o nekaterih vidikih pogodb o spletni in drugi prodaji blaga na daljavo. Vse člane, ki izvajate spletno ali drugo prodajo blaga na daljavo pozivamo, da izrazite svoje mnenje v zvezi predlogom spremembe, da ga bomo lahko posredovali pristojnim, da ga vključijo v uradno stališče Republike Slovenije.

    Arhiv: Brezplačno na sejem IMM Cologne

    Arhiv: Brezplačno na sejem IMM Cologne

    Vabljeni na sejem pohištva in notranje opreme imm Cologne 2018, ki bo potekal v času od 15. do 21. januarja 2018. Preko mednarodnega združenja trgovskih agentov IUCAB vam nudimo priložnost, da se sejma udeležite brezplačno. Ob tej priložnosti Nemško združenje trgovskih agentov CDH našim članom nudi tudi možnost, da razdeli vaše promocijske materiale in vam priskrbi informacije o ponudbah podjetij, ki iščejo trgovske agente.

    Arhiv: Sekcija refleksoterapevtov organizira 16. strokovno srečanje

    Sekcija refleksoterapevtov organizira 16. strokovno srečanje Pridružite se nam v petek, 1. decembra 2017 ob 10h, v dvorani A, Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani.

    Arhiv: Katere investicije bodo v prihodnje upravičene do finančnih spodbud?

    Arhiv: Katere investicije bodo v prihodnje upravičene do finančnih spodbud?

    Zbiramo pripombe v zvezi s predlogom Zakona o spodbujanju investicij, ki uvaja spodbude tako za domače kot tuje investitorje. Ocenjujemo, da predlog ni spodbuden za investiranje v malih in velikih podjetjih. Kaj pa menite vi?

    Arhivi