Ključni dogodki

Pogovori ob 5ih: dr. Peter Čeferin

dr. Peter Čeferin

Na Gospodarski zbornici Slovenije vsako enkrat mesečno potekajo Pogovori ob 5ih, kjer gostimo zanimivega sogovornika, vrhunskega strokovnjaka na svojem področju, s sodobnim pristopom, s sproščenem pogovoru ob čaju. Z dinamičnem dialogom želimo omogočiti živahno in tvorno razpravo o aktualni gospodarski, sociološki ali širše družbeni tematiki. Rdeča nit letošnjih pogovorov je "Etične vrednote – spomin ali prihodnost?"

V pogovoru 12. maja 2014 smo gostili odvetnika dr. Petra Čeferina. Pogovarjali smo se o njegovi knjigi Valat in o aktualnem dogajanju v slovenskem prostoru.

O dr. Petru Čeferinu
Eden najvplivnejših slovenskih odvetnikov, ki je svojo pisarno odprl leta 1967. Od tedaj je zastopal in zagovarjal na tisoče klientov na skoraj vseh sodiščih nekdanje Jugoslavije in sedanje Slovenije. Ukvarja se s kazenskim in ustavnim pravom ter pravom osebnostnih (človekovih) pravic. Na Pravni fakulteti v Ljubljani je doktoriral leta 1988 s temo Odvetnik, njegova neodvisnost, nekoč in danes, posebej v Sloveniji.

O knjigi Valat
Avtobiografija, sestavljena iz kratkih zgodb, ki jih je brez predsodkov, z izkušnjo svojega bogatega osebnega življenja in z iskrivo ironijo spisal dr. Peter Čeferin. Zgodbe so vezane na avtorjevo družino, mladost, služenje vojaškega roka, zelo iskreno pa avtor spregovori o prepadih, čez katere je kot mlad človek moral stopiti. Knjigo je ilustriral priznani slovenski ilustrator Izar Lunaček...


 

 


Video vabilo


Pogovori ob 5ih na GZS: dr. Peter Čeferin