Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: »Če bo tretja razvojna os dokončana pred prvo, bo to svojevrsten absurd«

    Kljub nedokončani in zastareli prometni infrastrukturi na območju Primorske gospodarske zbornice cvetijo logistična podjetja, ki jih tja privabi predvsem dober geostrateški položaj. A potrebne so številne izboljšave, med ključnimi sta izgradnja hitre ceste Koper–Dragonja in drugi tir, pravi direktor zbornice Robert Rakar.

    Arhiv: Iz prakse za prakso

    Spoznajte, kako poteka inšpekcijski postopek, in bodite samozavestni, ko vas obišče inšpektor. Še več o dilemah in inšpekcijskih postopkih lahko izveste na delavnici »Iz prakse za prakso«, ki bo 10. maja 2022 na Gospodarski zbornici Slovenije.

    Arhiv: Zakon o dohodnini prinaša pomembne prednosti gospodarstvu

    Največja dohodninska reforma v zgodovini Slovenije prinaša gospodinjstvom okoli 250 milijonov evrov več razpoložljivih sredstev v 2022.

    Arhiv: Vse sile je treba usmeriti v večjo energetsko samozadostnost

    Zaenkrat vse kaže, da bodo visoke cene na veleprodajnih trgih vztrajale še vsaj do konca naslednje zime. Povečevanje energetske učinkovitosti in postavitev lastnih samooskrbnih proizvodnih naprav je eden najbolj učinkovitih dolgoročnih odgovorov na reševanje energetske krize.

    Arhiv: »Konkurenčnejši smo lahko le z višjo produktivnostjo«

    Matjaž Čemažar, predsednik uprave Domel Holdinga, poudarja, da mora slovensko gospodarstvo delati v smeri dviga produktivnosti, saj bomo le tako konkurenčnejši.

    Arhiv: Intervju z direktorjem GZS – Zbornice elektronske in elektroindustrije: Elektronska in elektroindustrija ni zaspana panoga

    Poslovanje panoge bi bilo še boljše, če se v podjetjih ne bi soočali s pomanjkanjem kadrov. Robotizacijo je treba vpeljevati zelo premišljeno, hud izziv je mehanizem za trajnostno financiranje ESG, pravi dr. Marjan Rihar, direktor GZS – ZEE.

    Arhiv: Intervju z direktorico Severno Primorske gospodarske zbornice: Za razvoj regije smo odgovorni vsi, ki lahko nanj kakorkoli vplivamo

    Ključnega pomena je, da lokalna oblast zna prisluhniti potrebam gospodarstva, ga upoštevati in se zaveda, da se investicije v gospodarski razvoj skupaj z ustrezno stanovanjsko politiko, še posebej za mlade, zelo bogato povrnejo v dobrobit vseh prebivalcev.

    Arhiv: Kreativni nasvet: Zakaj je LinkedIn koristen za podjetje in zaposlene

    Spoznajte glavne koristi aktivnosti na LinkedInu – tako za podjetja kot posameznike znotraj organizacij.

    Arhiv: Pomoč zaradi visokih cen energije pozna in (pre)šibka

    Ker je vojna v Ukrajini takoj vplivala na dodaten porast cen na borzah, ocenjujemo, da bo gospodarstvo potrebovalo še dodaten sveženj pomoči. Na GZS upamo na čimprejšnji dialog z državo o tej tematiki. Še bolj kot kdaj prej potrebujemo tako kratkoročne kot dolgoročne sistemske rešitve za podporo oskrbi z energijo.