Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Pametna tovarna na kljuc za globalni trg

    To je eden glavnih ciljev strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva (SRIP) Tovarne prihodnosti. V takšni tovarni vsi komunicirajo med seboj; ljudje, stroji in stvari.

    Potrošnikove potrebe za vecjo inovativnost agroživilstva

    Razvoj živil po meri potrošnika je eden glavnih ciljev strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva (SRIP) Hrana. K temu bo pripomogel senzoricni center.

    Arhiv: Razvojno partnerstvo treh generacij 2018-2025

    Arhiv: Razvojno partnerstvo treh generacij 2018-2025

    Ustrezna rast plač aktivne populacije, večja zaposljivost generacije 55+ ter ustreznejše izobraževanje mladih in njihovo hitrejše redno zaposlovanje. To bodo poudarki letošnjega Vrha slovenskega gospodarstva.

    Lepotna napaka slovenske zgodbe o uspehu

    »BDP je bil v letošnjem drugem četrtletju za odsto- tek večji v primerjavi s predkriznim vrhom, a s precej drugačno strukturo in nekaterimi neizkoriščenimi potenciali za rast. Ti so povezani predvsem z dele-žem investicij v BDP, ki vidno zaostaja za povprečjem evrskega območja, kar je neobičajno za gospodarstvo v fazi dohitevanja razvitejših tekmecev.« Gospodarska in financna gibanja, Banka Slovenije, oktober 2017

    »Grajenje okopov ni moja filozofija, a se ne bojim tudi spopadov.«

    »Grajenje okopov ni moja filozofija, a se ne bojim tudi spopadov.«

    Sonja Šmuc je nova generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije: »Dokler je cilj zmaga in ne rešitev, je težko najti rešitev, ki bo širše sprejeta.«