Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Javni razpis za spodbude za raziskovalno razvojne projekte noo (JR RRI NOO)

    Arhiv: Javni razpis za spodbude za raziskovalno razvojne projekte noo (JR RRI NOO)

    Namen javnega razpisa je spodbujanje raziskovalno razvojnih dejavnosti v konzorcijih podjetij v okviru raziskovalno razvojnih projektov na področju zelenega prehoda za razvoj novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev

    Arhiv: Lesnopredelovalna dejavnost

    Slovenija je gozdnata država in les je lahko priložnost ne le za gradnjo trajnostnih stavb, ampak tudi gospodarski razvoj. Za slovensko lesno-pohištveno industrijo bo tudi v prihodnje ključnega pomena izvozna usmerjenost.

    Arhiv: Koroška regija: Velik potencial v povezovanju podjetij znotraj regije

    Kot pravi Katja Pokeržnik, direktorica Koroške gospodarske zbornice, se lahko v regiji pohvalijo z odličnimi podjetji, ki postavljajo mejnike na svojih področjih tudi širše po svetu.

    Arhiv: EU Business Talks: Podjetja iz držav članic se predstavijo

    Gospodarska zbornica Slovenije je v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije organizirala cikel tedenskih poslovnih klepetov z gospodarstveniki iz držav članic Evropske unije.

    Arhiv: Državna pomoč: Več možnih pomoči za okoljske, podnebne in energetske projekte

    V letošnjem letu so v veljavo stopile nove smernice o državni pomoči za podnebje, varstvo okolja in energijo, ki razširjajo področja, na katerih država lahko ponuja pomoč za podporo trajnostnemu razvoju, zelenemu prehodu in prehodu v krožno gospodarstvo.

    Arhiv: Gospodarske motnje še na vidiku

    Hitro širjenje različice omikron v prvem četrtletju 2022 hromi storitveno usmerjene panoge ter povečuje pomanjkanje delovne sile. Prav tako bo trpel proizvodni sektor, saj se tovarne soočajo z večjimi odsotnostmi zaradi bolezni ali samoizolacije.

    Arhiv: Cene energentov: Urgentni ukrepi in dolgoročna strategija

    Predlog Zakona o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov je korak v pravo smer, vendar potrebujemo tudi dolgoročno energetsko strategijo.