Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Industrija uči industrijo

    Panoga svetovalnega inženiringa je v Sloveniji glede na trenutno poslovanje podjetij v razmeroma dobrem stanju, veliko vprašanje pa je, kaj bo prinesla prihodnost.

    Arhiv: GZS je svetilnik, ki kaže pravo smer

    Gospodarstvo želi primerljive, konkurenčne pogoje in stabilno poslovno okolje in za to se GZS zavzema, poudarja nova generalna direktorica Vesna Nahtigal v svojem intervjuju za februarsko izdajo revije Glas gospodarstva.

    Arhiv: Svetovne novosti iz posavskih podjetij

    Podjetja v Posavju so med vodilnimi v Sloveniji in tudi širše tako po inovativnosti kot tudi pri prilagajanju zelenemu in digitalnemu prehodu.

    Arhiv: Posavje je izvozno orientirana regija

    V letu 2021 je posavskemu gospodarstvu prvič uspelo v enem letu povečati prihodke za več kot milijardo evrov. Posavje je ekonomsko močna regija na vzhodnem delu osrednje Slovenije …

    Arhiv: Alternativna goriva so realnost

    Nove tehnologije postajajo čedalje pomembnejši del mobilnosti. Število električnih vozil počasi narašča, razvoj gre naprej tudi v primeru drugih alternativ.

    Arhiv: Poenoteni EU cilji in pravila ravnanja z embalažo in odpadno embalažo

    Evropska uredba nadomešča direktive za ureditev področja embalaže in odpadne embalaže v EU. Države članice morajo količine odpadne embalaže na prebivalca v primerjavi z letom 2018 do leta 2040 znižati za 15 %.

    Arhiv: Do visoko zastavljenih ciljev z zelenimi tehnologijami

    Vlaganje v zelene tehnologije pomeni prednost pred konkurenco. Nekatera podjetja se lahko pohvalijo z dosežki na svetovni in evropski ravni.

    Arhiv: Nujna je poenostavitev postopkov

    Postopki za pridobivanje okoljevarstvenih dovoljenj (OVD) so dolgotrajni, kar vpliva na časovnico novih investicij v podjetjih. Preberite več v članku za decembrsko izdajo revije Glas gospodarstva.