Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Energetska draginja in obstoj industrije v Sloveniji

    Slovenija ima na področju industrije dolgoletno tradicijo, ki sega v same začetke industrializacije v Evropi in svetu. Naravne danosti, predvsem vodni viri, les, premog, rude in geostrateška lega, so v naše kraje privabili industrialce iz Evrope. Kaj se lahko naučimo iz preteklosti in kaj moramo storiti danes? O tem piše mag. Vekoslav Korošec, direktor GZS – Združenja za inženiring v septembrski številki Glasa gospodarstva.

    Arhiv: Kupci še vedno prisegajo na klasiko

    Inovacije živilskih podjetij, ki jih kupci najbolj opazijo, se povečini nanašajo na produkte – najsi gre za popolnoma nove izdelke, za nadgradnjo obstoječih ali za prenovljeno podobo. Pogosto pa imajo pozitiven vpliv na poslovanje tudi spremembe v proizvodnih procesih, ki potrošnikom ostanejo nevidne.

    Arhiv: Geopolitične eskalacije so trenutno največja bojazen

    Potencialni razpleti treh trenutno največjih vprašanj, s katerimi se ukvarja gospodarstvo, bodo narekovali gibanje cen surovin in gospodarskih trendov, meni glavni ekonomist GZS Bojan Ivanc v svojem intervjuju za septembrsko izdajo revije Glas gospodarstva.

    Arhiv: Vlaganje v razvoj je v kriznih časih še bolj pomembno

    Brez raziskav in razvoja ni napredka, pa tudi ne inovativnosti. Podjetja se zavedajo, da je tudi v kriznih časih treba stremeti naprej.

    Arhiv: Design daje širši pogled in odkriva nove možnosti

    Izkušnje tistih, ki so design management vpeljali v svoje procese, so pozitivne. Predvsem pa poudarjajo, da gre za dolg proces. Primeri dobrih praks se predstavljajo tudi v okviru strokovne konference na Dnevu inovativnosti 20. septembra.

    Arhiv: Inovativna dejavnost mora postati del kulture podjetja

    Ustvarjalnost, kreativnost in inovativnost je treba spodbujati v vseh procesih, na vseh ravneh delovanja. Za podjetje, ki želi izboljševati svojo konkurenčnost, so inovacije vseh vrst nujnost. Tega se zaveda tudi GZS, ki pod blagovno znamko »Inovativna Slovenija« pokriva celoten proces podpore inovativnosti. V okviru tega je tudi podelitev priznanj najboljšim inovacijam. Na Dnevu inovativnosti 20. septembra bodo tako podeljena nacionalna priznanja GZS za najboljše inovacije.

    Arhiv: Tehnologija ni dovolj. Poznati moramo ljudi.

    GZS bo v torek, 20. septembra, že dvajsetič podelila nacionalna priznanja za najboljše inovacije. Ob tej priložnosti GZS v sodelovanju s Kompetenčnim centrom za design management (KCDM) pred podelitvijo nagrad pripravlja konferenco o vlogi in spodbujanju design inovacij.

    Arhiv: Univerza in podjetja so razvojni partnerji

    Pomanjkanje kadrov je izziv tudi za univerzo. Prepričani so, da s sodelovanjem na prenosu znanja in tehnologij lahko naredijo več, digitalna delovna mesta so več kot samo računalnik ali tablica.

    Arhiv: Družbena odgovornost je več kot dobrodelnost

    Vedno več vlagateljev vključuje elemente ESG (okoljsko, družbeno in upravljavsko) v postopek odločanja o naložbah, zaradi česar so smernice ESG z vidika zagotavljanja kapitala vse pomembnejše.

    Arhiv: »Izstopov zaradi nezadovoljstva nimamo«

    »Osnova našega programa je zajeta v treh inicialkah imena Zbornice osrednjeslovenske regije - ZOR, ki pomeni Zaposleni, Okolje in Rast,« pojasnjuje direktorica zbornice Marjana Majerič.