Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Gospodarske motnje še na vidiku

    Hitro širjenje različice omikron v prvem četrtletju 2022 hromi storitveno usmerjene panoge ter povečuje pomanjkanje delovne sile. Prav tako bo trpel proizvodni sektor, saj se tovarne soočajo z večjimi odsotnostmi zaradi bolezni ali samoizolacije.

    Arhiv: Cene energentov: Urgentni ukrepi in dolgoročna strategija

    Predlog Zakona o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov je korak v pravo smer, vendar potrebujemo tudi dolgoročno energetsko strategijo.

    Arhiv: EU sredstva: Na voljo bo 3,2 milijarde evrov

    Služba vlade Republike Slovenije za kohezijsko politiko (SVRK) je novembra objavila dokument Izhodišča programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 (EKP 2021-2027), kjer bo imela Slovenija možnost počrpati 3,2 milijarde evrov sredstev.

    Arhiv: Vajeništvo v času korone

    Vsako leto v začetku koledarskega leta na GZS začnemo zbirati najave učnih mest za prihodnje šolsko leto. Gre za napovedi, koliko dijakov in vajencev bi lahko podjetja sprejela na praktično usposabljanje z delom in v vajeništvo.

    Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: Horizonti prihodnosti z ukrepi na področju kadrov

    V strateškem dokumentu Horizonti prihodnosti, ki je plod sodelovanja GZS in gospodarstvenikov, so izpostavljene ključne razvojne prioritete gospodarstva ter cilji in ukrepi za vzpostavitev učinkovitega, konkurenčnega in prebojnega poslovnega okolja.

    Arhiv: Intervju z generalnim direktorjem GZS: Slovenija ne sme še enkrat zamuditi vlaka

    Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti se zavzema za zbornico, ki bo kredibilen in slišan glas gospodarstva in bo na prvo mesto postavljala svoje člane ter se hitro in učinkovito odzivala na aktualna dogajanja tako doma kot v tujini.