Novice


Arhiv: 60% kritje stroškov udeležbe v gospodarski delegaciji

Slovenski podjetniški sklad v letu 2019 uvaja program spodbud za mikro, mala in srednje velika podjetja- t.i. »VAVČERJE«.

Arhiv: Predstavili smo poslovne priložnosti Uzbekistana

10. januarja 2019 smo na Gospodarski zbornici Slovenije, v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, nevladno organizacijo Regionalni dialog in podjetjema Kvan svetovanje d.o.o. ter Arhar Engineering Logatec d.o.o., organizirali predstavitev poslovnih priložnosti Uzbekistana. Srečanje je namenjeno predstavitvi pozitivnih sprememb v Uzbekistanu v zadnjem obdobju, kot tudi mreženju in izmenjavi izkušenj med vsemi udeleženci. Udeležilo se ga je 70 predstavnikov slovenskih podjetij, ki na tem trgu že poslujejo ali na tem trgu iščejo svoje poslovne priložnosti v prihodnosti.

Arhiv: Francija – minimalna bruto urna postavka

V Franciji je z dnem 01/01/2019 stopila v veljavo nova bruto minimalna plača...

Arhiv: Indijski mednarodni sejem oblačil

Indijski mednarodni sejem oblačil (IIGF) je eden največjih sejmov oblačil v Aziji. Glede na izredne poslovne rezultate, ki jih je ta sejem dosegel v 61 edicijah, z gotovostjo lahko rečemo, da je IIGF prepoznavno sejemsko ime v svetovni industriji oblačil.

Arhiv: Obisk evropskega komisarja za kmetijstvo in razvoj podeželja Hogana v Združenih arabskih emiratih

Evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan bo z namenom odpiranja in širitve trgov za evropske kmetijske pridelke in proizvode v februarju 2019 obiskal Združene arabske emirate. Komisar si na obisku želi tudi udeležbe višjih predstavnikov evropskih podjetij iz agro-živilske industrije in organizacij.

Arhiv: Francija – protesti se nadaljujejo

V Franciji potekajo še vedno protesti »rumenih jopičev«. Jutri, v soboto, naj bi bili še posebno izraziti v Parizu. Zato opozarjamo vsa podjetja, ki poslovno potujejo po Franciji, naj spremljajo potek prometa...

Arhiv: V Italiji obvezno izdajanje e-računov v letu 2019

SDGZ-Slovensko deželno gospodarsko združenje - stanovska organizacija slovenskih podjetnikov v Italiji - obvešča, da bo s 1. januarjem 2019 postalo obvezno elektronsko izdajanje računov (faktur) za vsa podjetja v Italiji. Zakonodaja predvideva, da se podjetja lahko tudi poslužujejo posrednikov za zadostitev tej novi obveznosti, ki bo revolucionarna glede na dosedanji način izdajanja, zbiranja in arhiviranja knjigovodskih listin na osnovi papirja. Podjetja bodo lahko izdajala elektronske račune (e-račune) v formatu XML z osebnim računalnikom ali preko mobilne aplikacije (pametnega telefona ali tablice), posredniki pa bodo poskrbeli za prenos e-računov na Davčni urad (Agencijo za prihodke).

Arhiv: Predstavitev slovenskih podjetij na Bavarskem

13. novembra 2018 je v Münchnu potekal Mednarodni dan trgovskih zastopnikov zveze CDH Bayern, tj. bavarske izpostave Nemške zveze trgovskih zastopnikov. V okviru dogodka je po konferenci potekala mednarodna borza podjetij, kjer so se bavarskim trgovskim zastopnikom in agentom predstavila podjetja evropskih držav.

Arhiv: Delavnica 2.10.2018: Uporaba digitalnega marketinga za uspešno mednarodno prodajo

V torek, 2. oktobra 2018, smo na Gospodarski zbornici Slovenije v okviru projekta EXPEDIRE organizirali brezplačno delavnico »Uporaba digitalnega marketinga za uspešno mednarodno prodajo« v izvedbi mag. Dragana Simeunovića, direktorja podjetja Premicon in Yuliye Korotkove družbenice svetovalnega podjetja STIL PRO.

Arhiv: Luksemburška podjetja na poslovnem obisku v Sloveniji

25. in 26. oktobra 2018 smo gostili sedem luksemburških podjetij združenih v F.I.E.S.C. (Federation des installateurs en equipements sanitaires et climatiques – Zveza inštalaterjev sanitarne in klimatske opreme).

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.