Novice


Arhiv: Preko 200 udeležencev na Slovensko-kosovskem forumu

Na uradnem obisku ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije, gospoda Karla Erjavca na Kosovem, je z namenom spodbujanja gospodarskega sodelovanja med državama svojo pomembno vlogo odigrala tudi gospodarska delegacija slovenskih podjetij.

Arhiv: Investicijske priložnosti v Srbiji

Arhiv: Investicijske priložnosti v Srbiji

Ljubljana, 1. marec 2018 - Predstavniki srbskih občin in podjetij so prikazali možnosti in priložnosti za investiranje in poslovanje v svojih okoljih. Gre za sicer tradicionalen dogodek, ki ga redno organiziramo s »Srbsko slovenskim poslovnim klubom Slovenija« (SSPK), in je namenjen spodbujanju poslovnega sodelovanja in pozicioniranja slovenskih podjetij na srbskem trgu - predvsem v okoljih, ki so ob dogodkih na »nacionalni« ravni običajno prezrta, pa vendar lahko ponudijo zanimive poslovne priložnosti in izražajo interes po samostojnem nastopu na tujih trgih.

Arhiv: Najpomembnejši izobraževalni program za izvoznike

Zunanjetrgovinska šola vam prinaša številna nova znanja in veščine, kjer boste poleg strokovno praktičnega dela spoznali tudi primere dobrih praks z najvidnejšimi posamezniki slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Poslovni zajtrk Bangladeš

Poslovno mreženje v okviru dogodka Poslovni zajtrk Bangladeš, ki je v organizaciji GZS, Veleposlaništva ter Konzulata LR Bangladeš potekalo 5. februarja 2018 v Ljubljani, je pritegnilo preko petdeset udeležencev, nedvomno kaže na krepitev interesa slovenske poslovne javnosti za širitev poslovanja z obravnavano državo.

Arhiv: Velika srbska poslovna delegacija na GZS

Slovenska ekonomska diplomacija z nekaterimi državami institut »mešane meddržavne komisije za gospodarsko sodelovanje« nadomešča s »skupnimi zasedanji vlad«. Ocenjujemo, da je takšen pristop za uravnavanje medsebojnih ekonomskih odnosov bolj učinkovit.

Arhiv: Na mednarodne sejme z GZS

Ekipa Centra za mednarodno poslovanje pri GZS nudi različne formate obiska sejmov. Trenutni nabor aktualnih sejmov je spodaj.

Arhiv: Francosko – slovenska konferenca o krepitvi blagovne menjave in obojestranskih investicij

Ljubljana, 16. januarja 2018 –Francija, s katero vrsto let sodelujemo predvsem na področju avtomobilske industrije, slovenskim podjetjem nudi tudi številne druge poslovne priložnosti, so se strinjali udeleženci današnje konference. Konferenco so organizirali Veleposlaništvo Republike Francije v Sloveniji, Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo R Slovenije, Business France in Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Arhiv: VABILO - obisk Slovenskega poslovnega središča v Zagrebu

V času evropskega prvenstva v rokometu, ki bo potekalo od 12. - 28. januarja 2018 na Hrvaškem je Rokometna zveza Slovenije (RZS) vzpostavila »Slovensko poslovno središče« v hotelu Westin, Zagreb. Slovensko poslovno središče je predstavitveni paviljon naše države in prostor za poslovna, politična, kulturna, družabna, medijska in športna srečevanja. V programu Slovenskega poslovnega središča aktivno sodeluje tudi GZS (https://www.slovensko-sredisce.com/).

Arhiv: EXPEDIRE: Formula za 100 % uspeh na LinkedInu

LinkedIn velja za zelo kredibilen portal v primerjavi z drugimi družabnimi omrežji.

Arhiv: Delavnica 12.12.2017: Za vstop na mednarodni trg je pomembna kvalitetno izdelana ponudba

V torek, 12. decembra 2017, smo na Gospodarski zbornici Slovenije v okviru projekta EXPEDIRE organizirali brezplačno delavnico »Oblikovanje ponudbe za mednarodno okolje«, ki jo je vodil Aleš Hrovat, Vodja prodaje Zahodna Evropa - Direktni trgi v podjetju Gorenje, d.d.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.