Novice


Arhiv: Bavarska delegacija s slovenskimi podjetji o digitalizaciji gospodarstva

Ministrski predsednik Svobodne države Bavarske Horst Seehofer, je bil osrednji gost na okrogli mizi o industriji 4.0 in digitalnem gospodarstvu v Sloveniji in na Bavarskem.

Arhiv: JESENSKE DELEGACIJE

Arhiv: S 1. aprilom 2017 smo na GZS zagnali nov projekt EXPEDIRE

Pet partnerjev iz Slovenije in Avstrije je zagnalo projekt Expedire, v okviru katerega nameravamo v prvi fazi projekta oblikovati bazen okoli 300 malih in srednjih podjetij, ki jih bomo podrobno analizirali in tudi povprašali, kakšne težave imajo oziroma kaj jim je doslej še preprečevalo izvozno aktivnost. Nato bomo z mreženji in izobraževanji, ki jih bodo izvajali na obeh straneh meje in tudi prek interneta, skušali spodbuditi 50 novih podjetij k izvozu ter pripomoči k nastanku 10 novih poslovnih partnerstev.

Arhiv: Gospodarska delegacija v Kanado, 20. do 24. junij 2017

Gospodarska delegacija bo potekala v okviru obiska podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca v Torontu, Montrealu in Ottawi.

Arhiv: ŠVICARJI SO BILI NAVDUŠENI NAD SLOVENIJO

Pod okriljem Gospodarske zbornica Thurgau, ki deluje v istoimenskem švicarskem kantonu, smo 23. in 24. marca 2017 gostili štiri švicarska podjetja ter predstavnika njihove zbornice. Na njihovo željo je program obiska vključeval poslovna srečanja na sedežih večjih slovenskih podjetij ter Slovensko – švicarsko poslovno srečanje s predstavitvijo obeh poslovnih okolij ter individualnimi srečanji na GZS.

Arhiv: NAPOTITEV DELAVCEV NA DELO V ITALIJO – NOVE OBVEZNOSTI ZA SLOVENSKA PODJETJA

Novosti je veliko, kazni so visoke, pri tem pa ostaja še veliko odprtih vprašanj glede nove italijanske zakonodaje.

Arhiv: Nova pravila opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji po 1. 1. 2017

Arhiv: Nova pravila opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji po 1. 1. 2017

Ključne novosti, ki jih prinaša nov avstrijski Zakon o preprečevanju dampinga pri plačah in socialnih prispevkih v primeru čezmejnega poslovanja je predstavil pravni strokovnjak, dr. Serajnik

Arhiv: Krepitev aktivnosti vezanih na vietnamski trg

Arhiv: Krepitev aktivnosti vezanih na vietnamski trg

Ljubljana, 8. december 2016 - V seriji letošnjih dogodkov Poslovni stiki na GZS, je Center za mednarodno poslovanje pri GZS, 8. decembra 2016 v Ljubljani, izvedla dogodek na temo Vietnama, v okviru katerega so vietnamski sogovorniki na kratko predstavili perspektivo vietnamskega trga z vidika bodočega prostotrgovinskega sporazuma ter poslovne priložnosti globalno aktualnega procesa digitalizacije gospodarstva v okviru industrije 4.0.

Arhiv: Vabilo za posredovanje interesa za vstop v dobaviteljsko mrežo trgovin OBI v 11 evropskih državah

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju s poljskim podjetjem Emil Lux in ob podpori Veleposlaništva RS na Poljskem, vabi zainteresirana slovenska podjetja k posredovanju interesa za udeležbo na individualnih sestankih s strateškim nabavnikom varšavskega podjetja Emil LUX GmbH, ki je del skupine OBI. Dogodek bomo organizirali v Ljubljani, predvidoma v prvi polovici leta 2017 (natančen datum bo določen naknadno).

Arhiv: Uspešen nastop slovenskih podjetij v Milanu

Arhiv: Uspešen nastop slovenskih podjetij v Milanu

Milano, 24. - 26. november 2016 - Že četrto leto zaporedoma je v Milanu na razstavišču MiCo (Milano Congressi) potekalo srečanje italijanskih in tujih podjetij v okviru organiziranih individualnih sestankov z italijanskimi agenti in zastopniki.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.