Novice


Arhiv: Bavarska delegacija s slovenskimi podjetji o digitalizaciji gospodarstva

Ministrski predsednik Svobodne države Bavarske Horst Seehofer, je bil osrednji gost na okrogli mizi o industriji 4.0 in digitalnem gospodarstvu v Sloveniji in na Bavarskem.

Arhiv: Črnogorski dan na GZS

GZS je obiskala delegacija črnogorskih poslovnežev, ki se zanima za okrepitev poslovnih vezi s Slovenijo.

Arhiv: V A B I L O: povezujemo slovenska in avstrijska podjetja

Spoštovani, v sklopu projekta EXPEDIRE, ki smo ga na GZS začeli 1. aprila 2017, nudimo podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem pri njihovih prvih korakih na tuji trg, prav tako pa tistim, ki so le-te že osvojili in iščejo nove potencialne partnerje. Če želite izkoristiti to priložnost, vas vljudno vabimo k sodelovanju.

Arhiv: Francija - Obvezne okoljske vinjete Crit'Air za vozila v Parizu

7. maja 2017 je bil v francoskem uradnem listu objavljen dekret, s katerim je bilo določeno, da se od 1.7.2017 uvedejo globe za lastnike vozil brez okoljske vinjete Crit'Air. Doslej je zaračunavanje glob bilo predvideno, a se ni izvajalo, z omenjenim dekretom bodo mestne oblasti lahko zaračunavale globe v višini 68 EUR.

Arhiv: Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v sodelovanju s agencijo SPIRIT danes objavilo javni razpis »Sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v obdobju med 1.1.2017 in 31.5.2017«. Vrednost razpisa je 400.000 EUR. Upravičeni prejemniki sredstev so pravne osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo v Republiki Sloveniji ali fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo v Republiki Sloveniji in, ki prvič vstopajo na tuji trg ali pa širijo in diverzificirajo poslovanje na tujem trgu.

Arhiv: Nova zunanjetrgovinska šola CPU

Osvežite znanja na področju internacionalizacije.

Arhiv: INACRAFT 2017

Gospodarski oddelek indonezijskega veleposlaništva obvešča, da bo med 26. in 30. aprilom 2017 potekal 19. Džakarta mednarodni obrtni sejem (INACRAFT 2017) v kongresnem centru v Džakarti (JCC), Indonezija.

Arhiv: Spremembe glede napotitve delavcev v Francijo

Enotna spletna stran SIPSI za elektronsko prijavo vseh napotenih delavcev v Francijo.

Arhiv: Možnost sodelovanja podjetij v okviru mednarodnega projekta Ready2Go

Možnost sodelovanja slovenskih malih in srednje velikih podjetij pri vstopu na izbrane tuje trge v okviru mednarodnega projekta Ready2Go.

Arhiv: Seznam sejmov na Hrvaškem v letu 2017

Objavljamo seznam sejmov na Hrvaškem v letu 2017. Vljudno vabljeni!

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.